• Hoe Ludovine een marathon-held werd...

Hoe Ludovine een marathon-held werd...

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hoe Ludovine een marathon-held werd...

vr, 01/18/2019 - 14:39

We trainen maanden, kopen de meest aerodynamische kleding, prima schoenen, en gaan er dan voor, de halve marathon, 21 kilometer dus.

Ludivine, een twee-en-een-half-jarige bloedhond had er duidelijk minder moeite mee. Even naar buiten gelaten in de tuin voor een sanitaire stop besloot de hond onder de omheining door te kruipen, naar de startlijn te lopen van de Elkmont Trackless Train Halve Marathon in Alabama, en begon aan de “uitdaging”.

Ludivine wist in iets meer dan anderhalf uur de halve marathon ook gewoon uit te lopen, en eindigde dus op een respectabele 7e plek. Dat had ongetwijfeld een hogere plek kunnen zijn, als hij niet onderweg een poosje gezellig aan een dood konijn had staan ruiken, een aantal tussentijdse plas-stops had gemaakt en zich niet een poosje met een kudde koeien naast de route had vermaakt.

bron: Facebook

Op de officiële facebookpagina van Elkmont's Hound Dog Half staan  een aantal foto's van Ludivine. In ieder geval verdient zij een plek in de eregalerij…

Het gebeurde allemaal al 3 jaar geleden, dat wel. Maar Ludivine (“Lu” voor intimi) is sindsdien de mascotte voor de halve marathon daar. Al heeft ze hem het afgelopen jaar niet gelopen…

bron

Ludovine's FB-pagina