slapen

Hoe ziet een normaal slaap-waakritme van een hond er uit

Slaappatronen bij honden opnieuw onderzocht

Verveelt een slapende hond zich?

Slapen honden echt omdat ze zich vervelen?  “Ja” zegt de Telegraaf vanmorgen, en baseert zich op een artikel in livescience, waarin waarin onderzoeker David Raizen dat zou stellen

Liever hond dan partner kussen

Riley's Organics , een Amerikaanse bedrijf in Biologisch hondenvoer, voerde onlangs een onderzoek uit om te zien hoe eigenaren van honden nu eigenlijk met hun honden omgaan.

Slapen met je hond, prima, maar niet onder t dekbed

Wie zijn hond 's nachts meeneemt de slaapkamer in, slaapt rustiger en beter. Tot die conclusie komt Mayo-kliniek-slaapspecialist Dr. Lois Krane.

Vrouwen slapen beter met een hond dan met een man...

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen beter samen met honden kunnen slapen dan met mannen.

Maak geen slapende honden wakker...

Geen slapende honden wakker maken. Alhoewel de betekenis iets heel anders veronderstelt, nu even letterlijk: maak geen slapende honden, met name dromende honden, wakker.

Hond op je bed helpt patiënten met chronische pijn

Over de gezondheidsvoor- en nadelen van in één bed slapen met je hond verschillen onderzoekers nogal eens van mening.  De Universiteit van alberta (Canada) schaart zich nu onder de voorstanders: He

Slapende honden leren beter

Net als mensen, zijn honden beter in staat nieuwe dingen te leren als ze daarna even kunnen slapen om de herinneringen aan het “nieuwe” ook goed te kunnen consolideren.