• Rouw na overlijden politiehond in Schiedam

Rouw na overlijden politiehond in Schiedam

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Rouw na overlijden politiehond in Schiedam

do, 05/31/2018 - 14:15

Bij een geweldsincident in Schiedam is gisteren politiehond Robbie om het leven gekomen. Een man stond op een balkon met een bijl te zwaaien. Volgens getuigen, zou hij ook Allah u akbar hebben geroepen. De man, een 26-jarige Syrier, werd door de politie neergeschoten toen hij leden van het arrestatieteam aanviel. Bij de vechtpartij die ontstond raakte de politiehond zwaargewond, en is later overleden.

In een emotionele tweet nemen de hondengeleiders afscheid van Robbie. Deze held heeft gisteren het hoogste offer gebracht tijdens een aanhouding in Schiedam.#thinblueline #rustzacht #rip #bedanktvooralles” laat de politie Rotterdam weten.   Collega-hondengeleiders twitteren “Ons hondengeleider hart doet pijn als het nieuws uit Schiedam komt. Wij als #tsh  hebben stil gestaan bij het verlies van deze held. Hij heeft meerdere malen de hete kolen uit het vuur gehaald voor zijn maatjes van de #DSI. Een echte strijder tegen  het kwaad is niet meer.”

Ook niet-politiemensen spreken hun afschuw uit over de laffe daad en uiten medeleven met de politiehond. Niet iedereen overigens, de Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten Jeroen Soeteman vindt dat de politie beter medelijden had kunnen hebben met de neergeschoten dader. Het merendeel van de twitteraars is het echter niet met hem eens, ondanks zijn uitleg dat hij geen gradatie zou hebben aangebracht.

De politie onderzoekt nog of er sprake is van een mogelijke terroristische daad. Het is in Nederland de eerste keer dat een politiehond omkomt bij een (mogelijk) terroristische daad, in Frankrijk overleed 3 jaar geleden politiehond "Diesel" toen hij voor de troepen uit een pand betrad met jihadistische terroristen.

 

bron

Facebook politie Rotterdam