• Opnieuw hond overleden in Amerikaans vliegtuig

Opnieuw hond overleden in Amerikaans vliegtuig

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Opnieuw hond overleden in Amerikaans vliegtuig

di, 06/05/2018 - 22:16

In de Verenigde State is opnieuw een hond overleden op een binnenlandse vlucht. Een dwergkeeshond (Pomeriaan) overleed in het vrachtruim op een vlucht van Phoenix naar Newark. De hond, Alejandro, zou daar naar toe verhuizen met zijn eigenaars. Zowel Delta Airlines als de eigenaren hebben dit bekend gemaakt.

Eigenaar Michael Dellegrazie is vooral benieuw wat er precies gebeurd is. De hond was een deel van de familie, zo vertelde hij aan lokale journalisten.

Tijdens een tussenstop in Detroit was Alejandro nog in prima conditie, zo laat de advocaat van Dellegrazie weten, maar twee uur later bij een volgende controle lag de hond dood in zijn vluchtkennel, en lag er ook braaksel.

Tegenover ABC News liet de maatschappij weten: “We weten dat huisdieren een belangrijk lid van het gezin kunnen zijn en we concentreren ons op het welzijn van alle dieren die we vervoeren. Delta voert een grondig onderzoek naar de situatie uit en heeft rechtstreeks met de familie van Alejandro samengewerkt om hen naar ons beste vermogen te ondersteunen. Als onderdeel van het onderzoek willen we meer weten over waarom dit heeft kunnen gebeuren, ook om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt. We hebben aangeboden om Alejandro door een dierenarts te laten onderzoeken voor meer informatie. "

In de VS overlijden jaarlijks ongeveer 24 dieren tijdens een vlucht, van de ruim een half miljoen dieren die meevliegen. In maart trok een overlijden op een vlucht van United Airlines de aandacht toen een hond die in de bagagevakken boven de stoel most worden gezet overleed. United heeft sindsdien nieuwe regels voor het vervoer van honden, waaronder het geven van felgekleurde labels aan mensen die met een hond in de handbagage reizen. Tot 2013 hield Delta het record van veel dieren die tijdens vluchten overleden, daarna nam United de twijfelachtige eer over. Vooral kortsnuithonden overlijden vaker dan andere rassen, ruim de helft van de omgekomen honden is brachiocephaal. Om die reden worden deze rassen door steeds minder maatschappijen vervoerd. KLM neemt kortsnuithonden niet langer mee als ruimbagage of vracht. In de VS was Pet Airways een tijdlang actief, met huisdier-only vluchten. Ondanks de goede service is de maatschappij nu tijdelijk op non-actief, en probeert via een crowdfunding-actie de vluchten weer op gang te krijgen.

De advocaat van de eigenaar heeft meegedeeld dat de vliegtuigmaatschappij een handdoek met bloed heeft teruggestuurd aan de eigenaar. volgens de advocaat was geprobeerd het bloed er uit  te wassen, de handdoek was nog nat. Ook de kennel zou zijn schoongemaakt.  Autopsie-resultaten ontbreken nog. 

bron

ABV News