• Luxe suites en voorzieningen voor je hond

Luxe suites en voorzieningen voor je hond

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Luxe suites en voorzieningen voor je hond

wo, 12/06/2017 - 12:59

Wie India zegt denkt overwegend aan een relatief arm derdewereldland, waar zowel mens als dier vooral vaak op straat slapen. Er zijn inderdaad miljoenen zwerfhonden in het Aziatische land. En daarom is het des te opvallender dat ongeveer het meest luxe hondenhotel nu juist in dat land geopend is, het Critterati-hotel in Gurugram.

standaard kamer
standaard kamer

Wie daar incheckt, en dus inderdaad vier poten en een vachtje heeft, wordt dan ook verwend. De kamers beschikken over een fluwelen bed, een eigen TV met hondenuitzendingen en de luxe kamers hebben eigen balkon met speeltjes. Ook de faciliteiten in het hotel zijn superluxe, een zwembad, een spa met massagesalon, grooming ruimtes en een eigen cafe waar zelfs alcoholvrij Belgisch hondenbier wordt geserveerd. En er is 24/7 medische zorg. Oh ja, en “city view”.

eetzaal
Eetzaal

Voor dergelijke luxe wordt dan ook een gemiddeld Indiaas weeksalaris betaald, want voor je furry vriendje mag je 65 euro per dag betalen voor een van de suites in het Critterati. Daarvoor worden er in het hondencafe dan wel maaltijden op sterrenniveau geserveerd, rijst, kip, muffins, pannenkoeken en ijs, waarbij de smaken vanille en bacon vooral populair zijn.

cafe
Het cafe

Wie zijn hond daar laat logeren is verzekerd van uitlaatmomentjes vanaf 7 uur ’s ochtends, ontbijt, speelsessies van een paar uur in de ochtend, lunch, een lekkere zwembadsessie, diner en ’s avonds dus vermaak in het hondencafé.

Honden worden ook in India als huisdier steeds populairder, en (rijke) indiers geven kapitalen uit voor hun “pet”.  Sinds 2002 is het aantal huisdier-honden gestegen van 2 naar 156 miljoen.