• Castratie en de effecten op het immuunsysteem

Castratie en de effecten op het immuunsysteem

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Castratie en de effecten op het immuunsysteem

za, 12/17/2016 - 22:16

Castratie wil zeggen het wegnemen van de voortplantingsorganen en is een algemene aanvaarde methode om de populatie van huisdieren onder controle te houden en om bepaalde gezondheids- en gedragsvoordelen te bereiken.  Met name in de Verenigde Staten is het onder controle houden van de populatie van groot belang vanwege de aanzienlijke aantallen zwerfhonden. Het is daar dan ook gebruikelijk dat dieren vanaf ca 6 maanden worden gecastreerd. 64% van de honden daar wordt hoe dan ook gecastreerd.

In tegenstelling tot de VS zijn er ook landen waar castratie als ongewenst en/of onnodig wordt beschouwd. In Zweden bijvoorbeeld is 09,9% van de dieren intact en ook andere regio’s van Europa hebben hoge percentages intacte huisdieren. Ondanks het feit dat castratie in de VS de meest uitgevoerde procedure is voor honden zijn er tal van rapporten die de nadelige gevolgen ervan aantonen...


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden