• Een Jack Russell van 5000 euro, maar waarom? Ontmoet Pocho...

Een Jack Russell van 5000 euro, maar waarom? Ontmoet Pocho...

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Een Jack Russell van 5000 euro, maar waarom? Ontmoet Pocho...

vr, 11/02/2018 - 18:00

Hij is niet de duurste hond ter wereld, maar de reden waarom deze hond 5000 euro waard is is bijzonder: Het is namelijk de Camorra, de Napolitaanse Maffia, die de prijs van 5000 euro op het hoofd van deze hond gezet heeft. En waarom?  Poncho, zo heet de Jack Russell, is een drugshond, en een heel succesvolle.

En dus wil de maffia dat de hond wordt omgebracht. Want inmiddels heeft de hond de maffia al miljoenen euro’s aan omzet gekost, zo meldt de Times. Tenminste twee ton (2000 kilo) aan illegale drugs werd door Pocho opgespoord.

Pocho, genoemd naar  Ezequiel Lavezzi, een voormalig voetballer bij Napels die de bijnaam  Pocho  had, begon zijn carrière als huishond bij een Napolitaanse arts. Echter, toen de zoon van de arts allergisch bleek voor honden, gaf de arts Pocho aan de politie, waar hij tot drugshond werd opgeleid.

En met succes, want, geholpen door zijn kleine formaat, speurde Pocho honderden kilo’s cocaïne en marihuana op. Hij kon op plekken komen waar mensen nu eenmaal te groot voor zijn. Bovendien is Pocho goed, zo spoorde hij cocaïne op in een lading babymelkpoeder.

De Camorra zou al geprobeerd hebben Pocho te vergiftigen, maar zonder succes. Ook pogingen de reu af te leiden door loopse teefjes mee te nemen werkten niet.