• Alain Delon: Mijn hond moet met mij sterven

Alain Delon: Mijn hond moet met mij sterven

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Alain Delon: Mijn hond moet met mij sterven

za, 01/20/2018 - 12:38

In Frankrijk is een heftige discussie losgebarsten naar aanleiding van een artikel in de krant “Paris Match” waarin Delon laat weten ziek te zijn van deze wereld waarin we nu leven “ik moet ervan overgeven”, maar dat de nu 82-jarige acteur  niet wil dat zijn hond hem overleeft. 

Voordat Delon sterft, wil hij dat de dierenarts hem euthanaseert in zijn eigen armen. “Ik wil niet dat mijn hond moet lijden omdat hij mij mist”, zo laat Delon weten. “Als hij voor mij zou sterven, wat ik hoop, zal ik geen honden meer nemen. Als ik voor hem sterf, zal ik de dierenarts vragen om samen weg te gaan. Hij zal hem helpen om in mijn armen te sterven. “

Delon is een groot hondenliefhebber. Tijdens zijn veelbewogen leven was hij de eigenaar van maar liefst 50 honden, maar “nooit meer dan 14 tegelijk”.  35 van zijn honden zijn begraven rondom zijn huis in Douchy, Loiret. Na zijn dood wil Delon ook naast zijn honden begraven worden.

Delon heeft nu nog één hond, een 3-jarige Mechelaar. De acteur heeft een speciale relatie met die hond. “Hij ergert me omdat hij niet de trap op wil, en ineens slaap ik niet met hem, maar het zal wel komen. Hij heeft zijn karakter, hij houdt niet van iedereen. Ik mis hem als ik niet bij hem ben” schrijft hij zelf in een column in Paris Match.