cavalier

NKK verliest rechtszaak tegen Noorse dierenbescherming

In 2020 werden de Noorse Kennel Klub, de Noorse Bulldog Klub, de Noorse Cavalierklub en zes fokkers aangeklaagd door de Noorse Dierenbescherming.

Rechtszaak tegen Noorse kennelclub mag doorgaan

De rechtbank van Oslo heeft de dagvaarding van een rechtszaak tegen de Noorse kennelclub en een aantal Noorse fokkers gegrond verklaard.

Hoe groot zijn de risico's van kortsnuiten nu echt?

Er is veel te doen over kortsnuitige honden.

Noorse dierenbescherming klaagt kennelclub aan

De Noorse dierenbescherming bereidt een aanklacht voor tegen zowel de Noorse kennelclub (NKK) als enkele rashondenverenigingen en hun aangesloten fokkers.

Kunnen keurmeesters CM/SM herkennen?

Aan de Universiteit van Surrey werd een onderzoek gedaan naar de verbanden tussen hoofdvormen en het voorkomen van Chiari-Malformation en Syringomyelie.

Syringomyelia en CCJ bij chihuahua

Syringomyelia (SM) en chiari-malformatie (CM) zien we over het algemeen vooral bij de Cavalier King Charles, het ras staat er zelfs om bekend.

Noorse Kennelclub werkt aan Cavalier-outcross

De Noorse Kennel Club NKK is een groot voorstander van het daadwerkelijk actie ondernemen als er een probleem wordt gevonden in een ras.

Chiari-malformatie bij bijna alle Cavaliers

Het proefschrift van de Duitse studente Miriam Refai toont verontrustende cijfers.

PETscan: Hoe gezond zijn de rashondenpopulaties in Nederland?

Sinds de kritiek op de rashondenfokkerij is toegenomen, is men vooral op zoek naar feiten. Staan rashonden er echt zo slecht voor, en geldt dit voor alle rassen?

De Cavalier: een update

De Cavalier King Charles spaniel kent een aantal gezondheidsproblemen, waaronder DMVD, Degenerative Mitralis Valve Disease.

UK: Geen stamboom voor zieke Cavalier King Charles Spaniel

“Geen stambomen meer voor Cavalier King Charles Spaniels tenzij beide ouders zijn gescreend op Syringomelia en Mitralisklepafwijkingen.