• PETA roostert "hond" om veganisme te bevorderen

PETA roostert "hond" om veganisme te bevorderen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

PETA roostert "hond" om veganisme te bevorderen

wo, 01/23/2019 - 14:57

PETA-aanhangers hebben gisteren in een van de drukste winkelcentra van Sydney een hond op de BBQ gelegd.

Wees gerust, geen echte hond, door filmattributenmakers is een levensechte verkoolde hond nagemaakt. Het is opnieuw een poging van de dierenactivisten om een confronterende demonstratie te houden. In de VS verschenen al billboards met teksten als “echte feministes eten geen eieren”, en wie kent niet de naakte mensen die zich op straat in folie verpakt als “speklapje” voordeden/doen.

Met de actie wil PETA mensen ervan doordringen dat honden niet anders zijn dan koeien, kippen of schapen. "Als je geen hond zou eten, waarom een ​​lam eten?" Word veganist!"  is het bijbehorende spandoek.

Ondanks dat de hond dus nep is (zegt PETA), ziet het er wel levensecht en dus schokkend uit. Schokkend, niet bloederig, zegt woordvoerder Rice van Peta tegen de Australische nieuwszender News.com.au.

"Het is een hond en hij is verkoold. Het is niet gruwelijk, maar het is niet anders dan wanneer je langs een pekingeend loopt die in een etalage hangt of een varken aan het spit op een bruiloft, 'zegt Rice. PETA heeft nogal de gewoonte om haar demonstraties zo te maken dat ze heftige reacties oproepen. “Het kan confronterend zijn om uit te dagen wat mensen normaal vinden en het zal een emotioneel geladen dag zijn, maar als het ons lukt om wat zaadjes te planten en een soort discussie te beginnen, dan is dat een goede zaak," aldus de woordvoerster van PETA, "We willen dat mensen nadenken over waarom ze graag het ene dier liefhebben, maar het andere opeten. Als het gaat om het vermogen om te lijden en pijn en angst te voelen, is een hond niet anders dan een lam, een varken, een kip of een koe. PETA spoort iedereen aan die afkeer heeft van het vooruitzicht om op hondenvlees te gaan zitten om dat mededogen uit te breiden naar alle andere dieren en vegan te worden."

bron

News.com.au