• Noorse Kennelclub overweldigd door steunbetuigingen

Noorse Kennelclub overweldigd door steunbetuigingen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Noorse Kennelclub overweldigd door steunbetuigingen

zo, 05/03/2020 - 14:14

Op de foto CEO Torbjørn Brenna met NKK-hond Alma.

 

Nog maar enkele weken geleden liet de Noorse Kennel Klub NKK haar leden weten dat ze financieel in zeer zwaar weer zaten. 

Niet alleen de afgelastingen van wedstrijden en shows door de corona zijn daar de oorzaak van, ook de mysterieuze ziekte die de Noorse honden vorig jaar trof hakte er behoorlijk in; veel evenementen en shows werden afgelast en internationaal waren veel Noors ehonden niet welkom hierdoor. Als gevolg kwamen er ook veel mensen niet naar Noorwegen.

Tweemaal zo'n gebeurtenis heeft behoorlijke impact op een organisatie die voor inkomsten voor een groot deel afhankelijk is van evenementen. En hoewel ook de Noorse overheid steun verleent, bleek de NKK onder vrijwilligersorganisaties te vallen zodat in eerste instantie de steun zeer beperkt lijkt.
Of dat zal worden gewijzigd moet de tijd leren. Op 15 mei worden er nieuwe maatregelen bekend gemaakt door de Noorse regering maar tot die tijd leek het er somber uit te zien. Daarom gaf de NKK bekendheid aan de problemen. 

De reacties van het publiek waren overweldigend. De rasverenigingen hebben de afgelopen tijd veel nieuwe leden gekregen, die door hun lidmaatschap de NKK steunen. En vele rasverenigingen hebben ofwel een lening, ofwel een donatie aangeboden.

CEO Torbjørn Brenna voelt zich door blijdschap overweldigd door de enorme inzet om de NKK te redden. In een publicatie dankte hij alle mensen die zich hiervoor inzetten, en ook de nieuwe leden en de mensen die hun steun gaven door artikelen uit de NKK webshop te bestellen (vier maal zoveel als gebruikelijk in de afgelopen maand). Hij liet weten zo snel mogelijk met een totaaloverzicht te komen.