• Insectensnacks halen 1,1 miljoen euro op

Insectensnacks halen 1,1 miljoen euro op

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Insectensnacks halen 1,1 miljoen euro op

ma, 02/19/2018 - 15:23

Natuurlijke ingrediënten, met goede voedingsstoffen, maar zonder gluten en geschikt voor bij een allergie. Het klinkt als iets wat je direct in een ecowinkel of zelfs in de lokale supermarkt zou kunnen halen. Maar nee, het is niet voor ons, het is voor honden. EntoNativer, een Duitse StartUp, heeft 1,1 miljoen euro startgeld van investeerders opgehaald en wordt nu al via de webshop, maar straks ook in de winkel verkocht

Sinds de lancering in april vorig jaar hebben de oprichters Ina Henkel, Kathrin Kühn en Sabrina Jaap zich geconcentreerd op de ontwikkeling van hun lekkernijen, die bestaan ​​uit meelwormen in combinatie met rijst of aardappelen. Met de financiering is het bedrijf van plan zijn insectenveredelingsbedrijf in Potsdam uit te breiden. Het feit dat het team zich concentreert op dit voedsel, dat al lang gebruikelijk is in Azië, heeft iets te maken met de gezondheid van veel dieren, aldus Managing Director Ina Henkel: "Veel honden lijden aan allergieën, obesitas of andere ziekten die vaak te wijten zijn aan slechte voeding."

Het insectenvoedsel is heel vitamine- en eiwitrijk en bevat minder calorieën dan conventionele hondensnacks. Bovendien ziet EntoNative af van conventioneel vlees, niet in de laatste plaats om ook het milieu te beschermen. Volgens EntoNative zou er meer dan 15.400 liter water nodig zijn om één kilo rundvlees te produceren en slechts 4.300 liter om een ​​kilogram meelwormen te laten groeien. Momenteel verkoopt de startup, die is gebaseerd op een onderzoeksproject aan de Universiteit van Potsdam, haar producten via een eigen online winkel. De standaardmaat van de TenePops - 65 gram - kost 4,99 euro.

Het bedrijf lonkt vooral naar  eigenaar van de hond die veel nadruk legt  op duurzaamheid en een gezonde voeding voor de honden, en de meeste snacks als ongezond ziet. Of de producten ook naar Nederland en België worden verzonden is nagevraagd.