• 3D printing helpt honden beter genezen

3D printing helpt honden beter genezen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

3D printing helpt honden beter genezen

do, 12/07/2017 - 13:01

Een vier maanden oude puppy zag er dan misschien uit als de Man with the Iron Mask, maar dankzij dit staaltje techniek kon ze volledig herstellen. Bovendien was het een primeur in de Veterinaire geneeskunde, want het was een 3D-geprint masker.

Loca, zo heet de Stafford-pup, was door een andere hond aangevallen en was serieus gewond aan haar gezicht. De UC Davis School of Veterinary Medicine in Californië moest in het geweer komen.

Met een gebroken wang en kaakbot had de Staffordshire bull terrier pup een complexe operatie nodig om haar gezicht te reconstrueren, maar de dierenarts van de school had een idee om het herstel voor Loca tot een fluitje van een cent te maken.

Voordat de hond arriveerde, had de school gewerkt aan een 3D-geprint gezichtsmasker dat huisdieren zou helpen genezen, het Exo-K9 Exoskelet genoemd, waardoor Loca het perfecte proefkonijn werd.

Na de operatie werd de pup uitgerust met een Exo-K9 die speciaal voor haar werd afgedrukt door studenten biomedische technologie op de school. Loca nam het nieuwe accessoire mee, en dat hielp om haar kaakbeen op haar plaats te houden terwijl ze genas. Het werkte: ze was zacht voedsel aan het eten en knuffelde met anderen kort na haar zware operatie.

Het is meer dan drie maanden geleden dat Loca haar nieuwe look kreeg en een recente controle liet zien dat ze goed geneest. Dankzij het team op school en het verstrekte gezichtsmasker ontwikkelt het kaakbot van de puppy zich op de juiste manier. Ze is nu in staat om hard voedsel te eten en heeft de Exo-K9 niet langer nodig voor haar dagelijkse activiteiten.

Dankzij haar moed en doorzettingsvermogen heeft Loca de dierenartsen van UC Davis laten zien dat het gezichtsmasker dat ze hebben gemaakt ook andere dieren kan helpen.