wds | Dogzine

wds

Zoals gebruikelijk wordt er voorafgaand aan de Wereldshow een FCI-bijeenkomst, de Algemene Vergadering gehouden. Dat was ook dit jaar het geval, op 28 april, voorafgaand aan de WDS te China.

Minister Schouten denkt er niet aan om hondenshows te verbieden.

Dier & Recht biedt vandaag een petitie aan om hondenshows te verbieden. Er zijn tot nog toe 9000 handtekeningen.

...en daarmee sluiten we de online berichtgeving over de WDS 2018 af, een ideo van een klein half uurtje met onbekende rassen, achtergronden, fraaie beelden van de show, fokkers over verzorging op

Tijdens de afgelopen World Dog Show was er een team dat dagelijks meerdere marathons moest lopen. Het Honden Welzijns Team.

Het Zero Tolerance beleid ten aanzien van honden in auto’s, waar afgelopen dagen in Amsterdam tijdens de WDS mee is begonnen, wordt internationaal.

Voor iedereen die er niet bij kon zijn, hem nog een keer wil zien of ...  De (samenvatting van) de openingsceremonie van de World Dog Show 2018.

 

 

Hoe bevalt Amsterdam, hoe zal het met hondenshows in de toekomst gaan. En kan outcross een methode zijn voor de FCI?  Dogzine sprak met de FCI-voorzitter Rafaël de Santiago.

We borstelen en groomen wat af op een hondenshow. "Allemaal uiterlijk vertoon, de hond vindt het vreselijk". Of misschien niet, heeft het een ander doel?

Nog even, en dan vestigen de ogen van alle rashondenliefhebbers zich op Amsterdam, de World Dog Show 2018. Op donderdag de Benelux Winner, en dan drie dagen de Wereldkampioenschappen.