kvv

Zweeds onderzoek: te veel bacteriën in rauw vleesproducten

Opnieuw is er een onderzoek, uit Zweden deze keer, waarin wordt gewaarschuwd voor het ondeskundig gebruik van rauw vlees als hondenvoeding.

Radar gebruikte onbetrouwbare methode

Op 3 september besteedde het televisieprogramma Radar aandacht aan hondenvoeding, en meer specifiek aan het gehalte schildklierhormoon in verse voeding.

Onderzoekers zien voordelen in vleesvoeding

De voor- en nadelen van vers vlees voeren aan je hond liggen de laatste tijd onder een vergrootglas. Er worden risico’s onderzocht, maar er zijn ook voordelen.

Humaan procedé maak vleesvoeding veilig

Wie voor een speciaal dieet, voorgeschreven door de dierenarts, op de speciale voeding van de dierenarts moest overstappen wist dat het dan brok zou worden.

Rauw voer

Onlangs verscheen er in eigen beheer een boekje over hondenvoeding. Nu verschijnen er veel boeken over dit onderwerp, maar dit sprong er op positieve wijze uit.

Kippennekken risicofactor voor acute verlamming?

Het eten van rauw kippenvlees door honden zou mogelijk het risico op acute polyradiculoneuritis bij honden vergroten. Vooral kippennekken zijn verdacht.

Rauw vlees is ziekmakend… ja, soms

Net zo voorspelbaar als de discussies rondom Zwarte Piet en vuurwerk is die rondom vers voeren en brokken, elk jaar duikt de discussie wel weer op.