Satirisch computerspel over het fokken van de perfecte hond | Dogzine

Satirisch computerspel over het fokken van de perfecte hond

dogness

Een "hondenmagiër van rashonden" heeft het hondenpark overgenomen en heeft zijn bewoners ervan overtuigd dat de enige manier om een ​​gelukkige samenleving te creëren rashomogeniteit is. Dat is de (extreem satirische) gedachtengang achter Dogness, een computerspel ontwikkeld door Paolo Pedercini. Het is een spel waarbij je je hondenpark door selectief fokken zo laat groeien, dat je alleen de perfecte raszuivere honden krijgt, en alles wat niet in dat plaatje past, gooi je er uit.

Elke hond die het park binnenkomt, is net weer  iets anders en heeft een ander percentage van de ideale hond in zich, zodat je kan zien hoe nauw dat overeenkomt met het perfecte hondenideaal. Laat de ene hond met een ander paren, simpelweg door hem met de muis erop te laten vallen, en nieuwe honden te fokken.. Aangezien het het doel is om een ​​park vol met dezelfde types honden te maken, wordt het naarmate je dichterbij de 'perfecte' 100 procent zuivere hond komt, steeds vreemder. Als de paren waarmee je wilt paren, te veel op elkaar lijken, krijg je een park vol met vreemde inteelt pups.

screenshot dogness

Om dichter bij de 100 procent te komen, kun je ongewenste honden over de muur van het park gooien – ietwat gemeen, maar het is maar een spelletje.

Zelfs maker Pedercini geeft toe dat een 100 procent perfect hondenpark misschien niet mogelijk is. "Hoewel het mogelijk is om een ​​goede score te behalen (meestal bereik ik ongeveer 70 procent), is het uiteindelijk een zinloze oefening die een willekeurig machtsmisbruik met zich meebrengt en waarschijnlijk een enorme hoeveelheid inteelt honden oplevert."

Pedercini zegt dat hij voor Dogness onderzoek deed naar het werk van Francis Galton, een neef van Charles Darwin en uitvinder van de eugenetica. Hij merkte dat rond dezelfde tijd als Galton (een nogal racistisch type) zijn theorieën opstelde, Kennel Clubs en een obsessie met rashonden in de mode raakte.

Pedercini wil met het –gratis te downloaden- spel de mensen wel een boodschap voorhouden. En voor goede fokkers is die boodschap behoorlijk duidelijk, hoe satirisch het spel ook is. Dogness is hier te downloaden.


 


 

Wellicht ook interessant

dogness

Satirisch computerspel over het fokken van de perfecte hond

Een "hondenmagiër van rashonden" heeft het hondenpark overgenomen en heeft zijn bewoners ervan overtuigd dat de enige manier om een ​​gelukkige samenleving te creëren rashomogeniteit is.

boomer (screenshot uit de game Far Cry

Hond maakt ook entree in videogames als beste maatje

Dit is een website over honden, dus waarom een verhaaltje over een computergame?  Omdat Ubisoft, de maker van de game Far Cry die komende week uitkomt gekozen heft voor een opvallend hulpje in de F