• Russische leger gaat gekloonde honden inzetten
  • Russische leger gaat gekloonde honden inzetten

Russische leger gaat gekloonde honden inzetten

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Russische leger gaat gekloonde honden inzetten

ma, 12/05/2016 - 21:32

In Nederland ontstond al ophef na het klonen van een huishond, in Rusland pakken ze de zaken wat groter aan. Politie en leger gaan daar op grotere schaal gekloonde honden, opnieuw afkomstig van het Zuid Koreaanse bedrijf Sooam Biotech, inzetten als speurhonden. Voortkomend uit de beste speurhonden (sniffer dogs) uit Korea, Mechelse herders overigens, gaan de honden optreden als bomhonden of drugshonden. De eerste pups zijn inmiddels aangekomen in Siberië en zullen na training ingezet worden door de Security Forces. Dat meldt de Siberian Times.

Duurwaren de pups overigens niet, het Koreaanse bedrijf heeft ze als cadeau geschonken aan Rusland. Overigens werken Rusland en het Koreaanse bedrijf al langer samen aan een nog prestigieuzer project, het klonen van een wolharige mammoet, een dier wat al 10.000 jaren geleden is uitgestorven.

Hiermee lijkt langzamerhand een soort bizar filmscenario werkelijkheid te gaan worden, gekloonde honden die ingezet worden door het leger. Uitsluitend op defensieve capaciteiten uitgekozen en gekloond. Enige probleem nu nog voor de Russen is dat de pups tot nu toe alleen Koreaanse bevelen gehoorzamen, het Russisch moeten ze nog leren.