• Mishandelende handler: 10 jaar geen honden houden Open Primaire tabs configuratie-instellingen Primaire tabs

Mishandelende handler: 10 jaar geen honden houden

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Mishandelende handler: 10 jaar geen honden houden

za, 01/13/2018 - 12:16

De man die zijn vrachtwagen met zijn zeven honden in de volle zon zonder water of voedsel had achtergelaten tijdens de hondenshow in Luxemburg op 3 september jl.,  mag de komende 10 jaar geen honden houden. Ook moet hij een boete van 3000 euro betalen en is hij zijn honden kwijt.Dat meldt de krant “Le Quotidien”.

Het busje had geen airconditioning. Het ventilatie luik was gesloten. De auto was absoluut niet uitgerust om deze honden te vervoeren. "Het rapport van de politie naar de plaats van het incident is duidelijk”, aldus de rechtbank.

De beelden van de man, die op zondag na ontdekking van zijn bus probeerde te vluchten en daarbij bijna nog diverse mensen aanreed, werden massaal op social Media gedeeld. 20 Mensen, dierenadvocaten die werden gewaarschuwd door het geblaf in het busje bellen de politie.  In het voertuig ontdekken officieren zeven opgesloten honden. Volgens de politieagente die tijdens het proces werd gehoord, waren hun levensomstandigheden zielig: "De kooien waren oud. De honden bevonden zich midden in hun uitwerpselen. Ik heb geen kom gezien zodat ze konden drinken." “Hij arriveerde om 3 uur 's nachts op de parkeerplaats. Zijn busje bracht de ochtend door in de zon” 'voegde ze eraan toe.

Als gevolg van deze ontdekking werd de bestuurder opgepakt en het voertuig geconfisqueerd. En een dierenarts die verantwoordelijk is voor het onderzoeken van de toestand van de dieren verklaarde. "Ze waren niet ondervoed. Maar sommige honden hadden luizen. Een andere allemaal korsten op de benen... Eén had een tumor aan zijn been. Hij zorgde niet voor hen.

De fokker was met in totaal acht honden naar de show gekomen. Ten tijde van de politie-interventie bevond de achtste - het leek erop dat de laatste er goed uitzag - zich binnen Luxexpo. 'Hij wilde wegrennen met de zeven in zijn busje en de laatste achterlaten,' aldus de politie.


 


Al verbod op fokken in Frankrijk

De beklaagde, Abdelkrim S. (51), woonde zijn proces in de correctionele rechtbank half december niet bij. De fokker had aan de aanklager en de rechtbank geschreven dat hij niet zou komen. Toen hij werd ondervraagd door de politie, zei de 50-jarige dat hij zijn honden altijd op deze manier meenam. Hij zou dertig zijn. Hij had verklaard bevoegd te zijn  om professionele fokkerij in België uit te oefenen. Hij kon echter geen papieren indienen die zijn verklaringen bevestigen. De acht honden zijn naar een dierenasiel gebracht.

Het openbaar ministerie verweet de 50-jarige voor het niet hebben gezorgd voor voedsel en zorg voor de dieren en voor het vervoer van dieren in een niet geschikt voertuig. Dit is niet de eerste keer dat hij de aandacht van de autoriteiten heeft getrokken. Uit de enquête bleek dat de man al bekend staat om dit soort overtredingen in verband met het welzijn van dieren. In 2005 werd hij in Frankrijk veroordeeld voor dierenmishandeling. Hij was al beboet en had een houdverbod voor drie jaar.

Donderdagmiddag werd de fokker veroordeeld tot een boete van 3.000 euro en een "verbod op het houden van dieren" voor een periode van tien jaar. De acht honden zijn ook in beslag genomen.  Wat de drie honden betreft waarvan hij niet de eigenaar is, deze worden aan de eigenaren teruggegeven.

bron

Le Quotidien