• Reddingsactie voor blinde hond en eigenaar

Reddingsactie voor blinde hond en eigenaar

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Reddingsactie voor blinde hond en eigenaar

wo, 08/29/2018 - 16:40

Diverse reddingsboten en zelfs een helikopter van de kustwacht kwamen er gisteren in de buurt van Southampton aan te pas om een man en zijn hond te redden die dreigden te verdrinken in het (zee)water tussen Beaulieu river en Calshot (Engeland). Strandgangers hadden de hulpdiensten ingeschakeld.

Volgens een woordvoerder van de reddingsboot van Cowes RNLI probeerde een man zijn trouwe viervoeter in de sterke stroming te redden bij het populaire strand van Lepe. De man zelf werd gered door een kayaker. Ondertussen redde een helikopterbemanning zijn hond.

Mark Harker, stuurman van een van de reddingsboten zegt: "Uiteindelijk werd de hond gevonden door de Lee-on-Solent helikopter, zo'n 200 meter uit de kust. Toen we bij hem in de buurt kwamen sprong ik in de zee en trok hem naar de boot om aan boord te worden getrokken. Tegen die tijd was de hond, genaamd Fly, erg moe en het had ook niet veel langer moeten duren"

Fly, een kleine hond Collie-achtige hond is blind ten gevolge van staar, dus kon ook niet op zicht de weg terugvinden.

Een bewoner die met haar familie op het strand van Lepe was en niet genoemd wilde worden, zegt: "Het was behoorlijk dramatisch. Eerst zagen we de helikopter gewoon rondcirkelen. Toen probeerden mensen auto's te verplaatsen om de ambulance toe te laten. Het was druk. Mensen zagen er nogal bezorgd uit. Niemand wist wat er aan de hand was. Ik was angstig, ik dacht dat iemand verdronk. Ik hoopte gewoon dat ze in staat waren om iemand te redden die in de problemen was. "

Nadat de hond met zijn eigenaar verenigd was voer de reddingsboot weer uit om een ​​paramedicus op te halen, die was neergelaten uit de helikopter. Deze werd vervolgens naar het strand gebracht om de eigenaar van de hond te verzorgen.

Niemand raakte gewond, eigenaar en hond maken het goed. Volgens de eigenaar, Mark Cowing, heeft de hond thuis vier porties van zijn favoriete maal en een 'pork pie' op om bij te komen.