• Presidentskandidaat onder vuur na "snuit-shake"

Presidentskandidaat onder vuur na "snuit-shake"

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Presidentskandidaat onder vuur na "snuit-shake"

wo, 01/29/2020 - 10:06

In de aanloop naar de presidentiële verkiezingen liggen in de VS de kandidaten doorlopend onder een vergrootglas. Gisteren was het de democratische kandidaat en voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg die onder vuur kwam te liggen.

Zijn “zonde”:  Tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Vermont schudde de burgemeester de bek van een hond bij wijze van begroeting, in plaats van om een poot te vragen of de hond te aaien.  Twitter -in de VS- explodeerde..

De presidentskandidaat schud op een opgenomen video eerst de hand van een man, om daarna de hond bij de bek te pakken en zijn “snuit te schudden”. Daarna wordt de hond nog even op de kop gekriebeld. De hond lijkt het -voor zover je de beelden goed kunt zien- allemaal goed te vinden. Hij kwispelt met zijn staart, dat is niet altijd een teken van vrolijkheid, maar hier blijft de hond de begroeting in alle kalmte ondergaan.

Toch, Twitter-gebruikers hebben de hondenhanddruk van Bloomberg in twijfel getrokken."Dat is niet hoe je dat doet," zegt iemand. Een ander schreef: “Oh alsjeblieft, hij schudde de hondensnuit. Dat is niet normaal. '

Bloomberg heeft ook medestanders (wellicht democratische kiezers?) Deze menen dat zijn hondenshake laat zien dat hij vriendelijk is voor de beste vriend van de mens. Tegenstander Trump, de eerste president sinds tijden zonder “First dog” is minder op honden gesteld, tenzij de honden eerst een belangrijke tegenstander hebben opgespoord.

Andere pro-Bloomberg commentaren zeggen "Het laat zien dat hij zich comfortabel voelt met honden," en "In zijn verdediging, ook ik doe regelmatig een handdruk met de snuit van mijn hond."

Stu Loeser, de woordvoerder van Bloomberg, vertelde aan Fox News : "Mike speelt met zijn honden, hij speelt met de honden van zijn kinderen, en deze video laat hem zien terwijl hij speelt met de hond van een kiezer. Dat is blijkbaar een poging van Bloomberg om met zijn oude image van -net als Trump- hondentegenstander af te rekenen. In 2012 kreeg hij twee Labradors voor kerst van zijn vriendin Dianee Taylor, waarop hij reageerde met “De honden mogen blijven, maar zij moet er voor zorgen.”

De Washington Post wist trouwens nog een eerdere foto van Bloomberg op te graven, waarin hij een hond de “snuit schudt”.  Laten we in ieder geval hopen -voor de veiligheid van honden en onszelf, dat het geen nieuwe trend gaat worden.

Foto's: via Twitter