• Miniature American Shepherd Club: erkenning in Canada

Miniature American Shepherd Club: erkenning in Canada

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Miniature American Shepherd Club: erkenning in Canada

zo, 09/24/2017 - 12:48

De Miniature American Shepherd, een kleine versie van de alom bekende Australian Shepherd, bereikt een nieuwe mijlpaal. Het ras is al tijden lang onderwerp van discussie onder voor- en tegenstanders. Liefhebbers kiezen voor het intelligente, actieve karakter in een handzaam formaat terwijl tegenstanders ze zien als niet erkende kruisingen van Australian Shepherds. De Canadese rasvereniging voor de Miniature American Shepherd deelde onlangs een doorbraak voor het ras: de Canadese Kennel Club gaat het ras erkennen.

De Miniature American Shepherd Club of Canada, MASCAN, deelt dit nieuws op 18 september 2017. Hoewel verdere informatie en bevestiging van dit nieuws van de Canadese Kennel Club nog moet volgen, laten zij weten dat leden binnenkort in staat zullen zijn hun honden te registreren via de kennelclub in een voorlopig register. Ingeschreven honden ontvangen dan een registratienummer die valt onder de zogenaamde “miscellaneous group”. Hiermee kan een stamboek worden bijgehouden en zijn de honden vanaf juli 2018 welkom op officiële shows van de Canadian Kennel Club. Opvallend is dat ze zullen worden ingedeeld in de rasgroep gezelschapshonden, toy breeds. De Amerikaanse Kennel Club (AKC) erkent het ras al sinds 2015 maar heeft het ingedeeld in de rasgroep herdershonden.

Het ras is volgens de rasvereniging ontstaan uit Australian Shepherds, waarbij is geselecteerd op steeds kleinere ouderdieren. Het gevolg is een ras dat de bekende eigenschappen van de Australian Shepherd heeft behouden, maar een slag kleiner is. Reuen hebben een schofthoogte van 36-46cm en teven van 33-43cm.

bron

Website Miniature aussies