• Millan komt met audioboek voor honden tegen verlatingsangst

Millan komt met audioboek voor honden tegen verlatingsangst

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Millan komt met audioboek voor honden tegen verlatingsangst

do, 08/10/2017 - 16:27

Hondenfluisteraar Cesar Millan en een dochterbedrijf van het Amerikaanse Amazon, Audible, hebben de handen in elkaar geslagen en komen nu met een nieuwe oplossing tegen honden met verlatingsangst, audioboeken. Deze luisterboeken zijn niet de reguliere luisterboeken, maar worden speciaal voor honden gemaakt.Dus ga je onderweg en moet de hond thuisblijven, een luisterboek opzetten en de hond blijft stil.

Het klink in eerste instantie wat vreemd, maar volgens hondenfluisteraar Millan zouden de honden door het stemgeluid kalmeren, en zouden eigenaren zich minder schuldig voelen als ze de hond de hele dag alleen laten, er is immers een soort van “vriend” in huis, in ieder geval een stem.

“Honden zijn sociale dieren, en deze audioboeken zorgen ervoor dat de hond het idee heeft dat hij niet alleen thuis is” meent Millan. “De voorlezer vervangt de baas als het ware, door met kalme stem voor te lezen.”

Millan verzint het niet helemaal zonder onderzoek, uit zijn eigen researchcentrum waar de audioboeken getest werden bleek dat 76% van de honden daadwerkelijk kalmer werden door het horen van de stem. Het hele idee is ook gebaseerd op een onderzoekl onder asielhonden uit 2015 waar bleek dat het luisteren naar het gesproken woord beter werkte bij honden dan het luisteren naar muziek, klassiek, pop, reggea of speciaal voor honden gecomponeerde muziek. Volgens de Amerikaanse hondenman zouden eigenaren vooral moeten kiezen –niet erg genderneutraal- voor een stem van iemand van het zelfde geslacht als de eigenaar. Jonge vrouwen kiezen de stem van een andere jonge vrouw dus.

Millan heeft zelf elk audiobook in de hondenserie uitgekozen. Op dit moment is “The Art of Racing in the Rain van Garth Stein het boek van de maand. Andere titels, allemaal in het Engels, zijn Born a Crime: Stories from a South African Childhood van Trevor Noah, A Dog’s Purpose van W. Bruce Cameron, en The Wind in the Willows van Kenneth Grahame. Wie zich inschrijft op de serie krijgt het door Millan zelf voorgelezen boek “Cesar Millaan over audioboeken” er gratis bij. In dat boek vertelt Millan hoe je audioboeken het beste in kan zetten, en vertelt hij ook waarom bloedhonden niet per se detectives willen horen.

Of Nederlandstalige honden net zo goed op de Engelse literatuur reageren of toch liever Harry Mulisch of Maarten ’t Hart hebben is nog niet te zeggen. Voor ervaringen houden we ons aanbevolen. Wie een (Engels) stukje wil proberen kan hier meeluisteren. Cesar Millans eigen promotievideo staat hieronder.

bron

The effects of audiobooks on the behaviour of dogs at a rehoming kennels

Audible Teams up with Cesar Millan to Launch Audible for Dogs


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden