• Martha is officially the ugliest ...
  • Martha est officiellement la plus laide ...
  • Martha is officieel de lelijkste...

Martha is officieel de lelijkste...

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Martha is officieel de lelijkste...

wo, 07/10/2019 - 15:25

In de Verenigde Staten is het jaarlijkse freakfestival weer gehouden, de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld. Geen naakthonden of blinde chihuahua’s deze keer, een driejarig Mastino Napoletano-teefje ging met de –ietwat twijfelachtige- eer strijken en met 1500 dollar naar huis. En vergeet de anderhalf meter hoge beker niet en de enorme media-aandacht.

Het kon Martha, Miss Ugliest Dog 2017, allemaal bitter weinig schelen. Met de gelatenheid die grote honden soms typeert onderging ze niet alleen de wedstrijd, maar ook de prijsuitreikingen.

Martha is een adoptiehond, en haar uiterlijk is mede veroorzaakt door allerlei operaties die ze moest ondergaan om weer normaal te kunnen zien, vertelde haar eigenaar Shirley Zindler aan de verzamelde pers. Martha komt bij AnimaldogandRescue vandaan, die krijgen ook de 1500 dollar.

De competitie was flink, alhoewel het vooral kleinere honden betrof. In totaal deden 13 honden mee aan de wedstrijd. Maar Martha, 56 kg schoon aan de haak, was volgens de jury uiteindelijk de lelijkste.

Tweede werd een 16-jarige Griffon Bruxellois, Moe genaamd, die zowel doof als blind was geworden. Moe, de Griffon, was ook de oudste deelnemer. Een Chinese naakthond van 14, Chase genaamd, werd derde.

Het goede aan de wedstrijd is het doel, aandacht vragen voor de (vergeten) adoptiehondjes in de Amerikaanse asiels. Martha is inmiddels onderweg van studio-optreden naar studio-optreden, haar wacht in ieder geval eeuwige roem.