• Man denkt hond te kopen, maar blijkt rat te zijn

Man denkt hond te kopen, maar blijkt rat te zijn

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Man denkt hond te kopen, maar blijkt rat te zijn

vr, 10/19/2018 - 15:37

China is dan wel een sterk opkomende wereldeconomie, niet iedereen behoort plotseling tot de intellectuelen daar. Iets wat iemand ook hier had kunnen overkomen. Desondanks blijft het een mooi verhaal  dat nu viral gaat in China en grote delen van de wereld. Een man die meende een leuke pup te hebben gekocht, ontdekte weken later dat hij geen hond, maar een rat had aangeschaft.

Waar precies in China het gebeurde is niet duidelijk. Volgens lokale media kocht de man op de markt een kleine zwarte hond als metgezel, omdat hij zich alleen voelde.  Omdat het hondje ook nog eens niet de hoofdprijs kostte, was de man snel ‘verkocht’.

Wat hem wel begon op te vallen, was dat zijn hond nauwelijks groeide. Ook werd er geen beharing op de ‘jonge pup’ zichtbaar. Via zijn blog vroeg de man het Internet om hulp, om te achterhalen wat er met zijn hond aan de hand was.

En alhoewel veel mensen om hem heen aanvankelijk ook geen idee hadden  (“Een zeer zeldzame varkenshond” riep iemand nog), werd het uiteindelijk duidelijk. In plaats van een pup had de man een zogeheten bamboerat gekocht. Een dik knaagdier wat in China vooral ondergronds leeft.  En overigens in delen van China als delicatesse geldt.

DE man heeft de rat maar laten lopen, vooral omdat hij geen idee had hoe voor het beest te zorgen. Hij is overigens niet de eerste Chinees die thuiskwam met iets anders dan een hond, meestal overigens blijken de "pups" beren te zijn...

bron

Shangaiist

Het blog