• Man in China tien dagen vast door naam hond
  • Man in China tien dagen vast door naam hond

Man in China tien dagen vast door naam hond

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Man in China tien dagen vast door naam hond

ma, 05/20/2019 - 16:59

Wie hier een vreselijk luie hond heeft, of juist een hond die de hele tijd alles overal vandaan jat, kan deze rustig op internet zetten met een filmpje waarin hij de hond een -laten we eens een cliche noemen-  ambtenaar of parkeercontroleur noemt. Niet iedereen zal het even leuk vinden, maar ach, veel schade doet het niet.

Wie datzelfde grapje uithaalt in China kan echter wel een bezoekje van de lokale hermandad verwachten. Dat merkte Mr. Ban, hondenfokker van beroep (het verhaal vertelt niet om wat voor soort hondenfokker het gaat), die zijn enorm luie en diefachtige honden “BOA” en  “Parkeerwachter”  (City Officer en Traffic Warden) had genoemd, en hun “avonturen” deelde via de Chinese social Media-site Wechat.

De politie haalde de man een paar weken geleden thuis op en zette hem vast in de gevangenis van de Oost-Chinese plaats Fuyang (provincie Yinghzou). Hij werd beschuldigd van het delen van 'beledigende informatie over wetshandhavers' op het populaire platform WeChat. “Mr. Ban zal gedurende 10 dagen worden vastgehouden, zei de politie.

Lokale nieuwsuitzendingen publiceerden vervolgens screenshots van de berichten van de “overtreder”, die anekdotes bevatten over de dagelijkse scheldwoorden van de Cane Corso's die hij te koop aanbiedt.

“BOA en Parkeerwachter gaan lekker slapen na het eten” zo luidt een van de berichten die tot arrestatie leidden. “Op heterdaad betrapt! City Officer ging schoenen stelen, "schreef hij in een andere, toen hij een video publiceerde. "Toen de Parkeerwachter langs kwamen, begonnen ze te vechten."

Dat de honden pesterig naar de Chinese officials genoemd zijn, komt omdat deze slecht bekend staan. De ambtenaren van het agentschap zijn actief in elke stad en hebben de reputatie om lokale verordeningen - zoals op straathandel - met buitensporig geweld af te dwingen.

Ban, die door de politie als "berouwvol" wordt bestempeld, zei dat hij zijn honden alleen maar voor de pret zo had genoemd. "Ik heb geen benul van wetten en ik wist niet dat ik de wet overtrad", zou hij tegen de politie hebben gezegd.