• Komt Tesla met speciale "dog-modus"?

Komt Tesla met speciale "dog-modus"?

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Komt Tesla met speciale "dog-modus"?

di, 10/23/2018 - 15:47

Stel je voor, een auto die beschikt over een speciale “hondenmodus”.  Een simpele knop die je kan indrukken als je even een boodschapje moet doen en de hond in de auto moet blijven. Na het indrukken gaat de airconditioning aan, gaat er een rustgevend muziekje spelen en wordt voor langslopende mensen een bordje zichtbaar dat de hond zich prima voelt in de airconditioned auto. Dat laatste scheelt weer ruiten inslaan en zo. (OK, je kan je hond ook thuislaten natuurlijk, maar just in case…)

Wellicht zou zoiets in auto’s wel voorkomen dat er jaarlijks wereldwijd honderden honden jammerlijk omkomen in te hete auto’s. En, wellicht gaat het binnenkort ook nog wel eens echt komen ook. Althans, als we er enigszins op mogen vertrouwen dat Elon Musk, de hoogste baas van de fameuze Tesla-autofabrieken, zich aan zijn (twitter)woord houdt. Eerder deze week vroeg een Amerikaanse auto- en hondenliefhebber op Twitter aan Tusk om een dergelijke “hondenmodus” aan het nieuwe Tesla-3 model toe te voegen. Musk, die zelf regelmatig reageert op Tweets van het grote publiek liet toen krachtig en eenduidig weten “Yes”.

Nu is het niet direct een duidelijke belofte dat de Dog Modus ook zal worden ontwikkeld, eerder dat het tot de mogelijkheden behoort, maar een dergelijke modus die bij plotselinge noodzaak om de hond toch even in de auto te laten er in ieder geval voor zorgt dat zowel de hond gezond blijft als de auto heel, zou voor veel mensen wel een aardige gadget zijn. Mensen met een redelijke gevulde portemonnee overigens, de Tesla is niet bepaald goedkoop, al valt een vanaf-prijs van 40.000 euro nog wel mee. En Musk staat er om bekend dat hij vaak en graag goede ideeën van gebruikers en anderen uitvoert. Accessoires voor honden in de Tesla staan in ieder geval “op de radar” van het bedrijf, dat kan wel geconcludeerd worden.

Overigens lijken autofabrikanten steeds vaker in te zien dat hun producten worden ingezet voor (luxe) vervoer van honden. Landrover kwam recent al met een speciaal hondenpakket, ook Nissan adverteerde al met speciale “hondenvoordelen.”  Gelet op de aandacht en het geld dat steeds meer mensen voor hun viervoeter overhebben, kan hondenmarketing nog wel eens groot worden in de auto-industrie.

bron

Twitter

Tesla-website