• Hondenspeelparadijs moet sluiten

Hondenspeelparadijs moet sluiten

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hondenspeelparadijs moet sluiten

di, 07/16/2019 - 18:01

Het Hondenspeelparadijs is een stichting in Bunnik waar sociale honden met elkaar kunnen spelen en trainen op een omheinde plek. Superleuk, zou je zeggen.

Vooral omdat de gedachte bij de opzet was een plek te maken voor honden die met dat loslopen een probleem hebben. Honden met veel jachtdrift bijvoorbeeld, of honden die uit het buitenland komen en daardoor de drift naar hun baas terug te komen niet goed hebben ontwikkeld.
Ook voor mensen die graag hun pup willen leren loslopen maar dat heel spannend vinden is er plek. Zo ontstond Stichting Hondenspeelparadijs Midden-Nederland. Een groot terrein met verschillende velden voor spel en sport, met hindernisjes en speeltoestellen, van 1,5 hectare groot. Terrein van een boer die er niets mee deed en het wilde verpachten voor dit mooie doel.
Ruimte zat dus, verschillende velden met allerlei mogelijkheden. En altijd zijn er vrijwilligers die de mensen kunnen en willen begeleiden. Mensen die weten wat ze doen en zorgen dat er geen risico's zijn voor mensen of honden.
Toegang 1 euro. Voor zo'n prachtige plek natuurlijk peanuts. 

Aan de Achterdijk te Bunnik kon men sinds 2017 terecht en het was genieten daar. Open dagen, cursussen, kantine met koffie en frisdrank, betrokken vrijwilligers. Er kwamen sponsors en van veel kanten hulp. Een prachtige plek ontstond.
De bezoekers waren unaniem enthousiast.
Maar wat zo mooi begon lijkt nu tot een einde te komen. De gemeente Bunnik, waar het terrein onder valt, lijkt te hebben besloten dat het bestemmingsplan een dergelijk initiatief niet toestaat.
De vrijwilligers van het park willen graag in gesprek met de gemeente maar tot op heden komen die gesprekken niet van de grond.
Daarom lieten de beheerders weten: "Op dit moment nog veel onduidelijkheden maar we kunnen in ieder geval geen reserveringen voor de zondag op lange termijn meer aannemen."

Een van de vaste bezoekers heeft een petitie gestart. Deze vindt u hier.

Hopelijk wordt dit in positieve zin vervolgd. We houden u op de hoogte.