• Hond Harrie overleden

Hond Harrie van Twitter overleden

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond Harrie van Twitter overleden

ma, 02/03/2020 - 22:19

Hij zat niet op Facebook, was in ieder geval niet heel actief op Instagram, maar was wereldberoemd bij hondenliefhebbers op Twitter. Hond Harrie, “Eerste hondenburgemeester van Nederland. #Gouda. Voedselwaakhond (specialiteit: worst). Beschikbaar als keurmeester.”  Op drie februari is hij, 2 dagen na zijn verjaardag, de regenboogbrug over gegaan. 

Hond Harrie was, net als velen, een van die honden die hun beslommeringen deelt, nu deelde, op Twitter. Vooral voorzien van foto’s en zeker in tijden dat het social mediakanaal vooral een kanaal van kritiek en scheldpartijen is zijn dergelijke meest a-politieke accounts –mits je niet over vegetarisch hondenvoer begint- een verademing.  

Harrie was een van die honden die steeds meer bekendheid kreeg, en die het ruim negen jaar op Twitter wist vol te houden. Tot zijn volgers mocht hij zowel de oude als nieuwe burgemeester van zijn woonplaats Gouda rekenen, en ongetwijfeld ook de slager. 

Vandaag echter was het droevig nieuws op zijn account. “Tot ons verdriet is Harrie vandaag na een inwendige bloeding onverwacht overleden. Het was een heel bijzondere hond. Bedankt voor het trouwe volgen en de vele duizenden reacties die hij in de loop van de tijd op Twitter kreeg.” aldus zijn baasjes. 

Hond Harrie is zestien jaar geworden, en twee dagen. 

Foto's: Twitter