• Gifbollen of oud vuurwerk, geen sprake van landelijke actie

Gifbollen of oud vuurwerk, geen sprake van landelijke actie

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Gifbollen of oud vuurwerk, geen sprake van landelijke actie

wo, 10/17/2018 - 15:25

Onbekend of er daadwerkelijk gif is, maar blijf opletten wat je hond eet, er is meer slecht voor honden.

De bolletjes gevuld met gif waarvan op diverse plekken sprake is, zijn nog lang niet vastgesteld. Aanvankelijk meldde politie Zutphen dat het om gif zou gaan, en dat meerdere honden op diverse plaatsen in Nederland zouden zijn overleden, na navraag door Dogzine is het bericht aangepast. Wellicht, zo laat een woordvoerder van de politie weten, gaat het hier om purschuim, vuurwerkresten of zelfs paddenstoelen, want er is nog geen bewijs van gif. Dat er meerdere honden overleden zouden zijn was vertelt door de eigenaar van een zieke hond die aangifte deed, en kon verder niet direct geverifieerd worden.

“We weten nog niet precies om wat voor een bolletjes het gaat. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat honden vaak van alles opeten wat langs de weg of in het gras ligt: vuurwerkresten, stukjes purschuim, etc. Er slingert helaas genoeg rond overal! Daarom raden we vooral aan om altijd alert te zijn op wat je hond eet. Er kan altijd iets liggen dat ongezond is, vaak is dat niet iets dat er bewust is neergelegd. En als je echt iets ziet dat niet in de haak is, stuur ons dan even een bericht!” laat de politie Zutphen nu weten op de Facebookpagina.

Het is dus niet gezegd dat het geen gif is, maar onbekend of het wel gif is en of het moedwillig is neergelegd. Van een landelijke gifstrooiactie is in ieder geval geen sprake.

Onder meer GelreNieuws en de Telegraaf namen het gifbericht op hun nieuwssites over.

 

bron

Het huidige bericht op de FB-pagina van de politie