• De Labrador Retriever

De Labrador Retriever

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

De Labrador Retriever

wo, 05/30/2018 - 14:11

Het meest populaire ras van Nederland heeft tal van boeken waarin hij de hoofdrol speelt. Sinds het najaar van 2017 is daar nog een boek bij gekomen: “De Labrador Retriever” van Cindy Schwering. Een complete verzameling met alle belangrijke informatie voor iedereen die een Labrador heeft of denkt aan de aanschaf van een Labrador.

De eerste indruk van dit 135 pagina’s tellende boek is prima! De vrolijke, opvallende cover nodigt uit om te lezen en overal in het boek wordt de informatie afgewisseld met heldere, prettige foto’s, tabellen en grafieken.  “De Labrador Retriever” omvat alles wat je zou moeten weten over dit ras! Met uiteraard de beknopte geschiedenis en het ontstaan van dit populaire hondenras tot de rasspecifieke details als de herkomst van de zogenaamde bolo pads en een beschrijving van de kleuren zilver, champagne, charchoal en yellow liver.

Ook de algemene informatie waar de nieuwbakken hondeneigenaar over moet beschikken staat beschreven in dit boek. Elk belangrijk onderwerp komt aan bod, opgedeeld in de verschillende leeftijden en ontwikkelingsfases van de hond. De lezer leert in toegankelijke taal hoe de ontwikkeling van een pup vanaf de geboorte verloopt en hoe een goede fokker de pup voorziet van de best mogelijke start. Ook krijgt de lezer informatie over het verantwoord fokken van een Labrador, waardoor de zoektocht naar een goede fokker een stuk makkelijker zal verlopen! Met de beschreven “do’s en don’ts”, de waarde van een stamboom en de rol van de Raad van Beheer en de rasverenigingen bij het fokken van een nestje kan men zich inlezen in de wereld van kynologie zonder dat dit te ingewikkeld wordt.

Het boek gaat dan ook niet bijzonder diep in op bovengenoemde onderwerpen, en de doorgewinterde Labrador eigenaar, fokker of keurmeester zal er waarschijnlijk weinig nieuwe informatie uit halen. De doelgroep is duidelijk de kersverse eigenaar en degene die zich oriënteert op de aanschaf van een Labrador pup of herplaatser. Zij hebben aan dit boek een fijne handleiding waarin alle informatie staat die ze moeten hebben om tot een verantwoorde aanschaf te komen. De lezer wordt geïnformeerd over de nieuwste inzichten op het gebied van voeding, beweging, vaccineren en opvoeding. Zo is er aandacht voor de mogelijkheid tot een titerbepaling in plaats van het traditionele vaccinatieschema en is er een pagina gewijd aan versvoeding en BARF voor de hond. Ook onderwerpen die extra van belang zijn voor de opgroeiende Labrador, zoals beweging en gewicht, worden besproken op een begrijpelijke, laagdrempelige manier. En tot slot wordt de lezer eigen gemaakt met de basis van het opvoeden van een hond: het beloningssysteem en de uitwerking van een aantal basiscommando’s staan beschreven met bijgevoegde afbeeldingen ter verduidelijking.

Schwering werkte voor het schrijven van dit boek samen met deskundigen uit het ras, waaronder prominente leden van de rasverenigingen en keurmeesters. Hierdoor is een compleet beeld ontstaan waar de nieuwe of toekomstige Labrador eigenaar prima mee uit de voeten kan! Het beeldmateriaal, verzorgd door Sanne van de Berg maakt het geheel prettig leesbaar en biedt extra verduidelijking bij de teksten.

ISBN 9789492284044

Uitgever Bloemendal Uitgevers b.v.

Via de boekhandel voor €17.95