• Billy, onze vriend

Billy, onze vriend

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Billy, onze vriend

wo, 04/18/2018 - 18:06

Kinderen en honden, dat gaat ondanks kinderfilms en fraaie reclamefoto’s nogal eens verkeerd. Bij bijtincidenten zijn kinderen veel vaker het slachtoffer dan volwassenen en met ernstiger verwondingen. Eén van de oorzaken is dat kinderen (en veel begeleidende volwassenen) hondentaal niet kennen, de signalen die een hond uitzendt niet zien of verkeerd interpreteren.

Gigi Splinter, eigenaar van Hondgenoot, besloot speciaal voor kinderen een handleiding hondentaal te schrijven. Een rijk geïllustreerd boekje, met illustraties vanTjarda Borsboom, waarin kinderen op heel aanschouwelijke manier signalen en lichaamstaal van een hond leren begrijpen. Centraal in het verhaal staan Billy, de hond, en de kinderen Sol en Viva. Stap voor stap worden de houdingen en de manier hoe je hiermee om moet gaan uitgelegd, met een duidelijke groene “V” voor goed, en een rode “X” voor verkeerd (mensen)gedrag.

Dogzine liet het boekje door de doelgroep lezen. Bij kinderen vanaf een jaar of vijf komt de inhoud goed over, al moet je niet proberen het hele boekje van 40 pagina’s in één keer te behandelen. Elke dag een stukje en regelmatig teruggrijpen op het eerder gelezene.

De inhoud mag dan voor kinderen geschreven zijn, veel volwassenen die niet dagelijks met honden te maken hebben kunnen er ook nog iets van opsteken. Honden niet aanstaren, niet over honden heen hangen, voor hondenmensen gesneden koek, maar wie heeft er niet een goedbedoelende buurvrouw of vriend die dit doet?

“Billy, onze vriend” wordt uitgegeven door Hondgenoot en is via de webshop op de gelijknamige website te bestellen. “Billy” kost 16,95.