• Amerikaanse Kennelclub steunt “pride month”

Amerikaanse Kennelclub steunt “pride month”

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Amerikaanse Kennelclub steunt “pride month”

za, 06/15/2019 - 17:41

Wereldwijd is de maand juni uitgeroepen tot “pride maand” waarin we stilstaan bij acceptatie van homoseksualiteit, biseksualiteit, transgenders en queers. Vooral in de Verenigde Staten wordt deze trots nog niet door iedereen gedeeld. De Amerikaanse Kennelclub verrast dan ook velen door hier standpunt in te nemen. Op 15 juni deelde de organisatie op Facebook het bericht waarin ze aangeven “pride month”, inclusief een bijbehorend regenboogkleurig logo.

“The American Kennel Club has had a long history of inclusion across our sport for exhibitors and spectators from all walks of life. This month, it is with honor that we support the LGBTQ community by adding the rainbow to our logo in honor of Pride month and the importance of what it stands for. It is our hope that you will join us in this celebration.” Met deze tekst geeft de AKC aan voor acceptatie en inclusiviteit te zijn. Het bekende logo van de club is aangepast met een regenboogkleurige achtergrond. Hoewel de reacties overwegend positief zijn, kon het niet uitblijven dat er ook kritiek op komt. Sommige volgers van de Facebookpagina vragen zich af of de kennelclub zich hier wel over moet uitlaten. Echter de meerderheid waardeert de boodschap. Er ontstaat in de reacties een trend waarbij fokkers, eigenaren en handlers van (ras)honden ook de pride maand steunen door honden te fotograferen in combinatie met regenboogkleurige accessoires als halsbanden, vlaggen en bandanas.

Maar het blijft niet bij dit statement. De Kennelclub bevestigt dat een team achter de schermen werkt aan bijpassende merchandise rond dit thema. De opbrengsten van de verkoop hiervan zullen volgens hen worden gedoneerd aan een LGBTQ-gerelateerde non-profit organisatie. Welke organisatie dit is, is nog niet besloten.

Om toch in het thema kynologie te blijven, neemt de AKC de kans om te vertellen over de werkhonden die zijn ingezet tijdens een schietpartij op de nachtclub Pulse in Orlando. “Drie jaar geleden, na de schietpartij in Orlando zijn Crisis Response Canines ingezet. Veel van deze honden dragen één of meerdere AKC titels.” De Crisis Response Canines worden ter plaatste gebruikt voor emotionele ondersteuning bij schokkende gebeurtenissen. Ze leveren “psychologische eerste hulp” en worden onder andere ingezet na natuurrampen, terrorisme, mishandeling of grootschalige ongevallen.

Benieuwd naar de reacties en standpunten van de Amerikaanse Kennelclub? Bekijk dan hun Facebookpagina!