• Wandelt uw hond ook minder bij slecht weer?

Wandelt uw hond ook minder bij slecht weer?

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Wandelt uw hond ook minder bij slecht weer?

di, 07/16/2019 - 13:28

Onlangs bleek uit onderzoek dat de weersomstandigheden veel invloed hebben op de beweging die honden krijgen.In de winter wordt er veel minder gewandeld. De reden ervan is simpel: hun bazen hebben het niet graag koud.Een onderzoek heeft aangetoond dat 56% van de eigenaren minder gaat bewegen als de temperatuur daalt, met als direct gevolg dus minder beweging voor de honden van die eigenaren.

Misschien nog wel opvallender is dat een op de zes hondeneigenaren stiekem hoopt op slecht weer omdat er dan een excuus is voor minder wandelen. De Engelse hondenvoedingsfabrikant Tails.com gaf opdracht voor het onderzoek. Ze willen benadrukken dat elke hond die goed gevoed wordt altijd graag zal wandelen, ook als het koud en nat weer is.
Ze proberen hondenbazen aan te moedigen gewoon te blijven wandelen, weer of geen weer, ter bevordering van de gezondheid van zowel baas als hond. De studie toonde meer onverwachte zaken aan. Zo blijkt 36% van de eigenaren de wandelingen van hun hond regelmatig uit te stellen vanwege hun eigen vermoeidheid. In vervolg op dit onderzoek startte personal trainer en diëtist Osman een zogenaamde “Doggy Bootcamp” om eigenaren bij te brengen hoe ze zichzelf en hun hond in beweging kunnen houden, ook bij minder goede weersomstandigheden. Het bootcamp-idee is opgezet om eigenaren te stimuleren samen met hun hond in betere conditie te komen. Zo kunnen de bazen zij aan zij met hun hond hun training doen.

Bijna de helft van de eigenaren vond dat hun hond op zijn gelukkigst was als hij een fijne, lange wandeling had gehad en 43% vond ook dat beweging hielp de hond rustiger te maken.
Hoe de situatie in andere landen ervoor staat is niet bekend, maar het is aannemelijk dat landen met een wisselend klimaat en koude, natte winters allemaal hetzelfde probleem kennen. En dat betreft dan uiteraard vooral de honden in die landen.
Wie weet komt er ook hier een vergelijkbaar bootcamp van de grond. De honden zullen er dankbaar voor zijn!