• hond

Horror-vondst door bosarbeiders

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Horror-vondst door bosarbeiders

zo, 04/01/2018 - 13:15

Bosarbeiders in Georgia (VS) kwamen  een wel heel eng beeld tegen toen ze een enorme eik omhaalden. Uit de holle stam zagen ze op het eerste gezicht een eng schepsel. Kwaadaardig uitziende tanden, mond wijd open: pure gruwel. Maar het verhaal erachter is behoorlijk tragisch.

 

Al in 1980 werd het dier ontdekt. Het is een hond die is gemummificeerd door een zogenaamd "schoorsteeneffect" in de boomstam, dus het lichaam is bewaard gebleven. Blijkbaar had de hond op wasberen gejaagd en was hij vast komen te zitten in de boom. Uiteindelijk is hij uitgehongerd en gestorven.

Een briesje dat naar boven leidde, hield de geur van verval weg, dus andere dieren werden niet op de hoogte gebracht van het lichaam. Het looizuur van de eik deed de rest om de huid van het dier te mummificeren. Volgens experts heeft het lichaam meer dan 50 jaar in de boom gezeten.

De hond werd "Stuckie" genoemd en is nu de hoofdattractie in het Tree Museum van Waycross. Duizenden bezoekers hebben het enge fenomeen al bekeken.

hond