bijtincident

Bijtincidenten, onderbuikgevoel van politici helpt niet

In de nasleep van het –verschrikkelijke- incident in Rotterdam buitelen politici en bekend tegenstanders van de “HR-rassen” (de term die niet meer bestaat) alweer over elkaar heen

Ministerie: Lijst Hoogrisicohonden geldt niet meer

De lijst voor hoogrisicorassen. Regelmatig duikt die weer op als gemeentes zoals Zutphen en Hoogeveen regelgeving willen vastlegge.

Adverteerders weg na doodschieten hond in Teen Mom 2

De Amerikaanse TV-serie “Teen Mom 2”, te zien via MTV, ligt zwaar onder vuur nadat de echtgenoot van een van de hoofdrolspelers, Jenelle Evans, hun eigen hond doodschoot nadat het hondje hun dochte

Meldpunt gevaarlijke honden: van teckel tot wolfshond

Het plan van (voormalig) wethouder Eerdmans kon aanvankelijk op veel kritiek rekenen, de instelling van een Meldpunt voor gevaarlijke honden, onderdeel van het “Plan van aanpak Agressieve honden”. 

Hoger beroep: Eigenaresse bijtende hond Charley was niet onvoorzichtig...

Het was twee jaar geleden een behoorlijke impactvolle zaak, het 6-jarige Syrische meisje dat door een hond werd gegrepen.

Virtuele hond moet bijtincidenten voorkomen

Hoe moet je voorkomen dat mensen door honden worden gebeten?  De Universiteit van Liverpool en de Engelse organisatie “Dogs Trust” hebben daar nu iets heel nieuws op gevonden.

Ronde Tafelgesprek Bijtincidenten brengt nauwelijks nieuws

Hij was op voorhand veel besproken op Social Media, maar de hoorzitting in de Tweede Kamer van vanochtend bracht vooral veel oud nieuws, en nauwelijks enig nieuw inzicht.

"Teckels" bijten vrouw in Amerika dood

Bij een dodelijke aanval door honden denken we –eerlijk is eerlijk- toch meestal aan “hoogrisicohonden” of tenminste grote rassen.

Youtube helpt onderzoek naar hondenbeten

Onderzoekers van de Universiteit van Liverpool maken gebruik van  YouTube om de complexe kwestie van hondenbeten te bestuderen.

Jurisprudentie: Bijthond binnen verstoort ook de openbare orde

De openbare orde stopt niet over de drempel van je eigen huis. Dat vindt de gemeente Doorn (Utrechtse Heuvelrug).

Honden bijten vaker dan verwacht...

Hondenbeten, meestal worden de statistieken gebaseerd op het aantal gevallen dat in het ziekenhuis terecht komt.

WUR-rapport bijtprotocol Amsterdam moeite waard om te lezen

Na Rotterdam en Tilburg heeft nu ook Amsterdam het (concept) bijtprotocol ter inzage gelegd, met andere woorden, iedereen mag er nu een zogeheten zienswijze over indienen.

Fikkie een slechte naam geven: retoriek in medische literatuur over bijtincidenten

Hoe accuraat zijn de meldingen door gezondheidsprofessionals, artsen en verpleegkundigen over hondenbeten, waar het niet-medische zaken betreft? Zaken als het ras, of het gedrag van de hond?

Aanvallende hond onder invloed van drugs

Een patholoog heeft een opvallende verklaring gegeven voor een aanval door een Staffordshire Terrier in Londen enkele maanden geleden, de hond was onder de invloed van crack-cocaïne.

Zeven agenten grijpen gevaarlijke hond...

Zeven agenten stuurde Scotland Yard afgelopen vrijdag  af op  een 10-jarige hond en zijn 73-jarige eigenaresse om de hond in beslag te nemen.