Diefstal van honden steeds lucratiever | Dogzine

Diefstal van honden steeds lucratiever

foto pixabay

De trend voor designerhonden stimuleert een toename van diefstallen in Engeland.

Nu “designer dogs” steeds populairder (en duurder) worden, neemt ook het aantal gestolen honden toe. Nederlandse cijfers ontbreken, maar in Engeland zijn in 2017 ruim 1900 honden gestolen, een gemiddelde van vijf per dag.  Dat meldt Sky News. De aantallen betekenen een stijging van bijna 7% ten opzichte van 2016.

Door de populariteit van bepaalde rassen, kunnen gestolen honden 1000 pond of meer per stuk opbrengen voor de dieven.

Prit Powar, van huisdierenverzekering Direct Line, zegt: "De toename in populariteit van 'designer' hondenrassen onder beroemdheden en de 'mode' voor bepaalde soorten honden betekent dat mensen bereid zijn om duizenden ponden te betalen voor een dier, wat ervoor zorgt dat ze ook heel populair worden bij dieven.


 


"Vooral eigenaren van stamboomhonden moeten bijzonder waakzaam zijn. Er is geen excuus voor de diefstal van een dier, maar enkele van de redenen achter hondendiefstal zijn het gebruik van het dier voor hondengevechten, fokken of verkopen."

De Staffordshire bull terrier blijft het meest gestolen ras, maar Franse bulldogs, populair bij beroemdheden als Leonardo DiCaprio en Lady Gaga, chihuahuas en huskies, worden ook steeds meer doelwit.

Maar er is ook goed nieuws, uit de cijfers bleek dat 388 dieren uiteindelijk aan hun eigenaars konden worden teruggegeven.

Wellicht ook interessant

walk this way

Hoe voorkom ik hondenpoep op straat? Nudging

Honden zijn leuk, maar hondenpoep is een van de grootste ergernissen die er zijn, in ieder geval als het op de stoep of in het gras langs die stoep ligt.

schoen

We denken langer na over schoenen dan over een pup

We kopen sneller een pup in een opwelling dan dat we een paar schoenen in een opwelling kopen, oftewel, we denken langer na over schoenen dan over een hond.

Bron: Dogs Trust

Zwangere teven en verdoofde pups nieuwe smokkelmethodes

Puppysmokkelaars worden steeds inventiever in het smokkelen van pups vanuit vooral het Oostblok naar Engeland. Dat blijkt uit het laatste undercover-rapport van Dogs Trust over 2018.