• De proef op de som
  • De proef op de som

De proef op de som

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

De proef op de som

di, 05/15/2018 - 17:15

Hoewel we er vrijwel zeker van waren dat Don een goede match zou zijn, was de enige manier om erachter te komen of er echt een klik is, hem een ​​week lang bij me te laten blijven. Op 15 januari zou de grote dag zijn. De trainer zou Don en wat eten brengen en hij zou een weekje bij me blijven.

Net als in elke nieuwe situatie was ik nerveus. Zou Don dan bij mij komen wonen? Zou hij gelukkig zijn? Zou hij goed luisteren en alles doen wat ik vroeg? Ik maakte me zorgen over het wandelen met hem en de buddy's. Ik had nog nooit op deze manier met  een hond gelopen en wist niet hoe, of zelfs of het zou werken. Ik had me echter geen zorgen hoeven maken, zoals jullie allemaal weten als jullie regelmatig mijn columns hebben gelezen, zijn Don en ik een heel goed team en we genieten van wandelingen met de buddy's.

Er was veel te leren voordat de trainer ons alleen kon laten. We hebben eerst wat informatie over veiligheid doorgenomen. Welke menselijke voedingsmiddelen gevaarlijk zijn voor honden was een van de belangrijkste veiligheidsonderwerpen. Ik wist al dat druiven en chocolade giftig zijn voor honden. Ik wist echter niet dat rozijnen ook een probleem zijn. Logisch, het zijn gewoon gedroogde druiven. Varkensvlees is blijkbaar ook iets dat niet aan honden moet worden gegeven. Dus dat is iets dat we ook niet doen.

We hadden het over botten, en welk type botten veilig zijn voor Don om te eten. Het is geen goed idee om honden botten van kip of lam te voeren. Ze kunnen gemakkelijk splinteren en de hond kan stikken. Zelfs sommige merken bot van de dierenwinkel hebben hetzelfde effect. Honden zijn er nu eenmaal goed in om botten in grote brokken te bijten die ze gemakkelijk door kunnen slikken, maar dan toch stikken. Het is beter om een ​​merk te kopen dat in natte toestand verandert in een taaie substantie. Op die manier is het niet zo eenvoudig om grote stukken af ​​te bijten en als dat toch gebeurt, zal de hond minder snel stikken. Het is ook belangrijk om een ​​hond nooit alleen te laten met zijn bot. Als je het huis een paar uur verlaat, is het een goed idee om het bot weg te leggen. Je weet nooit wat er kan gebeuren als je weg bent.

We bespraken speelgoed en speeltijd. Don speelt graag met een tennisbal, maar hij vindt het ook heerlijk om op ze te kauwen. Hij is goed in het kapotmaken van die ballen. Het sterkste type tennisbal is een echte sportbal. Ik heb ontdekt dat tennisclubs hun ballen maar één keer gebruiken. Waarna het goed is voor een hond om ermee te spelen. Hoewel ze gruis bevatten die de tanden van een hond kan beschadigen als hij te veel kauwt. Ik moet ervoor zorgen dat Don ze niet kauwt. Ik heb snel geleerd dat goedkope tennisballen van de dierenwinkel een verspilde investering zijn. Don versleet  in de eerste twee weken zes van die ballen. Ik heb een ander merk gevonden in de dierenwinkel dat bestand is tegen zijn gekauw. Het piept echter en piepspeeltjes zijn niet iets dat de trainer aanbeveelt. Ze klinken als een piepende puppy en iets dat piept bij het kauwen maakt Don hyper. Een hyper-hulphond is nooit een goede zaak.

Veel knuffels en speeltijd was de aanbeveling. Het zou Don en mij de kans geven om een band aan  te gaan en vertrouwen te kweken. In de twee vorige bezoeken had ik geleerd hoe ik Don moest vragen dingen van de grond te pakken. Voordat de trainer wegging, liet ze me zien hoe ik Don moest vragen mijn trui uit te doen. Ze leerde me ook een spel waarbij Don kon zoeken naar objecten in het huis. We deden het met sleutels. Tegen het einde van de week keek hij op zes verschillende plaatsen elke keer dat ik het bevel  “get the keys” gaf.

Het was voor ons beiden best een flinke aanpassing in ons leven. We kregen allebei flink wat te weinig slaap en Don stond er al snel op dat ik elke ochtend om half acht mijn bed uitkom om hem te knuffelen. Gelukkig was het niet moeilijk om hem te leren te wachten tot ik besluit uit bed te stappen. Het was een leuke proefweek met veel leermomenten. en ik ben nog altijd niet gestopt met leren. Na de proef kwam de training. Ik zal je daar de volgende keer alles over vertellen.

De foto is van AHfotostudio