• Captain Picard komt terug met hond
  • De hond van Spock
  • De hond van Geordi

Captain Picard komt terug met hond

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Captain Picard komt terug met hond

do, 07/11/2019 - 13:36

Science fiction en honden gaat niet echt samen. Wie aan “Star Trek” denkt, zal niet direct aan honden denken, en andersom. Des te opvallender is natuurlijk het verschijnen van een flinke hond in de komende nieuwe serie “Star Trek, Picard” waarin Jean-Luc Picard, een rol gespeeld door de Britse acteur Patrick Stewart, plotseling te zien is met zijn harige metgezel. 

De Amerikaanse nieuwssite “Newsararma”  heeft het over een “lovable French Bulldog”,  maar aan het formaat te zien lijkt dat toch een wat verkeerde inschatting van het ras, tenzij ze in de toekomst de Franse bulldog in een maxi-uitvoering gaan fokken.  Patrick Stewart speelt in deze serie de gepensioneerde Picard, die nog een keer terugkomt voor missies. In de VS gaat de serie later dit jaar in premiere.  Overigens, dat Picard nu een hond heeft lijkt te verwijzen naar de rol van honden als trouwe metgezel en wellicht wel hulphond bij depressies. De hond verscheen, met Star Trek embleem, op de filmposter.

Patrick Stewart, Sir Patrick Stewart overigens, zelf is al jaren een groot hondenliefhebber. Een liefhebber van pitbulls, en hij zet zich ook volop in voor de adoptie van pitbulls (en andere “hoogrisico-honden”) in asiels. Zelf heeft hij geprobeerd om Ginger, te adopteren, echter, de wetgeving omtrent HR-honden in Engeland verbied het Stewart om Ginger daadwerkelijk op te nemen (vanuit het asiel in Los Angeles waar hij haar vond). Voor Ginger is inmiddels een ander gouden mandje gevonden. Sir Patrick zelf is inmiddels gezien in het gezelschap van Emma, inderdaad, opnieuw een HR-mix, nu van een Patterdale Terrier en een American Pitbull Terrier (beide geen erkende rassen overigens).

In Star Trek zijn honden overigens niet helemaal onbekend. De in 2015 overleden Leonard Nimoy, Dr. Spock, had ooit een soort van hond, een hondachtige die was ontstaan uit een “slechte”en een “goede” levensvorm. Het leek op een soort Pekingees met een hoorn op de kop. De aflevering was uit 1966.

In 1993 figureerde er opnieuw een hond in Star Trek (Next Generation), waarbij de hond, een herderachtige, overigens het lichaam werd waarin een boosaardig buitenaards creatuur plaatsnam. In dezelfde serie, maar dan een jaar later, weet Captain Kirk via transport door de tijd in de Nexus naar zijn huis terug te keren, waar hij zijn Duitse Dog Butler weerziet. In 1995 verandert Shapeshifter Odo zich in een aflevering uit Deep Space Nine in een Duitse Herder om de Ferengi te bespioneren.

In Star Trek: Enterprise maakt Porthos haar opwachting, de Beagle is de hond van Captain Jonathan Archer. Captain Janeway had ook een hond in de daaraan voorafgaande serie, een Ierse Setter die Mollie heet. Daar wordt alleen naar verwezen, de hond treedt zelf niet op. Overigens, er wordt wel vaker verwezen naar honden door de hele serie heen.

Oftewel, ook Trekkies kunnen met een gerust hard een hond hebben, want in de legendarische serie(s) zijn honden heel normaal, de nieuwe metgezel van Picard is “slechts” de volgende in een lange rij…