• Waarom worden honden ziek na een enting?
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Waarom worden honden ziek na een enting?

Sat, 11/12/2016 - 15:40

Een goede zorg is een onmisbaar onderdeel van het houden van huisdieren. Bij de aanschaf bedenken we ons welke verantwoordelijkheden hier bij komen kijken. Naast het voorzien van voeding, liefde en aandacht hoort daar ook bij dat we de hond in goede gezondheid willen houden.

De dierenarts is hierin onze partner, maar we kunnen zelf ook dingen ondernemen om de gezondheid van onze honden te waarborgen. We bezoeken de dierenarts voor entingen die onze honden beschermen tegen gevaarlijke ziektes. Toch horen we de laatste tijd steeds vaker over ziekte na zo’n enting, hoe kan dit? Is er in dit geval sprake van “overdaad schaadt”? Om dit te kunnen beantwoorden moeten we begrijpen hoe deze middelen werken op het lichaam van de hond.

Het immuunsysteem

Bij het toedienen van medicatie en entingen doen we beroep op het immuunsysteem van de hond. Het immuunsysteem bevindt zich in het lichaam van de hond en beschermt het tegen ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën en schimmel. Daarnaast is het ook verantwoordelijk voor het opsporen en verwijderen van mogelijke gevaarlijke cellen, zoals kankercellen....


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden


 

dossier