• Definitief geen International Working Test 2020
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Definitief geen International Working Test 2020

mar, 06/09/2020 - 17:33

De jaarlijkse IWT, die dit jaar in het Oostenrijkse St. Georgen im Attergau zou plaatsvinden, is definitief afgelast. De reden hiervoor is uiteraard het corona-virus. Hoewel veel landen iets meer grip krijgen op het virus, is het voor de organisatie toch een onhoudbare situatie geworden.

Het evenement, dat jaarlijks deelnemers van over de hele wereld trekt, zou oorspronkelijk eind mei gepland staan. Op deze manier kon het gecombineerd worden met het veertigjarig jubileum van de Oostenrijkse Retrieverclub. De club had veel tijd en energie geïnvesteerd in een ware feestweek voor alle leden en bezoekers. Deze week zou voorafgaand aan het IWT-weekend plaatsvinden, maar het mocht niet zo zijn. De dreiging van het corona-virus maakte het onmogelijk om zo veel bezoekers te ontvangen. Een bijkomend probleem is dat de deelnemers voor de IWT uit allerlei landen komen terwijl reizen in deze tijden door de meeste landen wordt afgeraden. Ook in Nederland werd de selectiedag voor de IWT, om te bepalen welke teams Nederlands zouden gaan vertegenwoordigen, afgelast vanwege corona.

Al eerder moest de organisatie al een streep zetten door de oorspronkelijke plannen. Toen vestigde men nog hoop op een snel herstel van het normale leven en verzette het evenement naar het weekend van 15-16 augustus. Dit zou andere landen voldoende tijd geven om hun teams samen te stellen en zich voor te bereiden op de internationale wedstrijd. Maar net als vrijwel alle (hondgerelateerde) evenementen dit jaar moet ook de IWT definitief afgelast worden. Afgelopen weekend, op 7 juni, maakte de organisatie dit bekend. De reden om het ook in augustus niet door te laten gaan heeft volgens hen vooral te maken met de competitie. “Het zou een oneerlijke wedstrijd worden omdat meerdere landen die altijd vertegenwoordigd worden op deze wedstrijd dit jaar niet mee kunnen doen, doordat ze een reisverbod hebben of geen teams kunnen selecteren.” Kurt Becksteiner van de organisatie sluit z’n berichtgeving af met een positieve noot: “We moeten de feiten accepteren en het beste maken van de situatie. Laten we onze honden trainen voor de jacht en voor betere tijden.”

dossier