• Hond maakt ook entree in videogames als beste maatje
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond maakt ook entree in videogames als beste maatje

Thu, 03/22/2018 - 18:00

Dit is een website over honden, dus waarom een verhaaltje over een computergame?  Omdat Ubisoft, de maker van de game Far Cry die komende week uitkomt gekozen heft voor een opvallend hulpje in de First-person shooter.  Terwijl je –in de game-  bezig bent om Hope Valley te bevrijden wordt de hond Boomer je beste maatje en hulp. En daarmee haalt de game-fabrikant de hond als trouwe metgezel ook de games binnen. Boomer is overigens geïnspireerd op een echte hond die een van de gamedesigners leerde kennen.

We hebben bij Dogzine nog niet de gelegenheid gehad om ook daadwerkelijk al met de game te spelen, dat gebeurd binnenkort- maar in de bijzonder komische verkoop-trailer die Ubisoft deze week uitbracht speelt Boomer, maar ook een onbekende hond een prachtige rol. We weten al dat honden zelf mogelijk langer actief blijven door videogames voor honden (en nee, dat is Far Cry niet), maar desondanks is de trailer bijzonder leuk om te zien. Zeker met het –exclusieve- speeltje dat Ubisoft nu verloot bij mensen die Far Cry in de voorverkoop aanschaffen, een vrolijke rubberen machinepistool met piepertje, zodat je zelf, in real life, met je hond je een beetje superheld kan voelen. En je hond vindt het prachtig natuurlijk dat je met hem als trouwe hulp door de bossen rent.

“In Far Cry 5 kun je Fangs For Hire gebruiken in je gevecht tegen de gewelddadige sekte die Hope County, Montana in haar macht heeft. Boomer is een trouwe vriend voor diegenen die hij kan vertrouwen. Hij heeft een neus voor de beste wapens!” zo schrijft Ubisoft.

De  Boomer box met goodies voor je hond komt niet te koop, maar is alleen beschikbaar als lotingsprijs in de voorverkoop