• Honden en de ziekte van Lyme
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Honden en de ziekte van Lyme

Sat, 06/10/2017 - 14:38

Het is weer voorjaar. Dat betekent: mooi weer, we trekken er weer vaker op uit met de hond en verwennen onszelf en de viervoeters vaker op een lange wandeling door bosrijk gebied. Het betekent helaas ook een grote toename in tekenbeten. Uit cijfers blijkt dat de meeste tekenbeten bij mensen worden gemeld in de maanden juni en juli. Bij honden is het risico op tekenbeten ook aanzienlijk groter in de lente en zomermaanden. Dit is doorgaans dan ook de periode dat we preventief gaan behandelen tegen teken. Maar hoe groot zijn de risico’s nou echt?

De ziekte van Lyme is voor velen van ons beangstigend. We kennen vaak wel de verhalen van mensen die hevig gebukt gaan onder de ziekte. Een van de meest gehoorde argumenten voor een goede tekenbestrijding bij honden is dan ook de angst voor Lyme. Toch is het projecteren van dit beeld op onze honden niet helemaal terecht. Hoewel honden ook de ziekte van Lyme kunnen oplopen liggen de cijfers veel lager.


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden


 

dossier