• Zes tennisballen voor wereldrecord
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Zes tennisballen voor wereldrecord

Fri, 05/29/2020 - 12:32

Nieuwe wereldrecordhouder...

Het is leuk voor de hond, of eigenlijk voor zijn eigenaar, maar of iedereen dit nu na moet gaan doen? Ongetwijfeld is hij ergens al langsgekomen, de Golden Retriever Finley met maar liefst zes tennisballen in zijn mond. Vanaf vorige week mag hij zich ook officieel wereldkampioen noemen.

De 6-jarige Golden Retriever uit Canandaigua, Canada, is eindelijk erkend voor zijn talent om zes tennisballen tegelijk in zijn mond te houden. Na het indienen van verschillende bewijsstukken voor een uitgebreid aanvraagproces dat meer dan een jaar duurde, ontving Finley's familie vorige week een e-mail waarin werd bevestigd dat al hun harde werk zijn vruchten had afgeworpen. 

Molloy, die Finley in 2014 naar huis bracht bij haar ouders toen hij een puppy van 10 weken oud was, zei dat hij voor het eerst zelf meerdere tennisballen oppakte toen hij ongeveer twee jaar oud was. In de daaropvolgende jaren werkte hij zich op tot vijf en vervolgens tot zes. En het is iets dat hij altijd heeft gedaan zonder enige hulp (of druk) van zijn menselijke familie, zo vertelt zijn eigenaar

In 2018 creëerde Molloy een Instagram-account in de hoop Finley's talent met de wereld te delen (zijn gebruikersnaam is @finnyboymolloy voor iedereen die heel veel foto’s van een hond met tennisballen wil zien). Finley heeft nu meer dan 36.000 volgers.

Het record stond tot nu toe op naam van –ook een- golden Retriever uit Texas. Met vijf tennisballen.