• Lady Gaga's honden gestolen na gewelddadige kidnap
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Lady Gaga's honden gestolen na gewelddadige kidnap

jeu, 02/25/2021 - 17:29

Dieven worden steeds gewelddadiger

Dat wereldwijd het aantal gestolen honden bijna met de dag toeneemt, is bekend, maar in Los Angeles liep het gisteravond wel erg uit de hand. Ryan Fisher, de “dogwalker” van de bekende Lady Gaga, werd maar liefst vier keer in de borst geschoten door twee mannen die uiteindelijk twee van de drie Franse buldoggen van de ster stalen. 

De hondenuitlater werd in een hinderlaag gelokt door de aanvallers net buiten zijn huis op Sierra Bonita Avenue terwijl hij gisteren rond 22.00 uur Koji, Miss Asia en Gustavo, de honden van de ster, uitliet. Twee van de honden, Koji en Gustavo, werden gestolen. Miss Asia wist ondertussen weg te komen. Fisher raakte ernstig gewond is is naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, inmiddels zou hij het beter maken, zo meldt de Daily Mail.

Video’s van een lokale zender tonen Fischer liggend op het trottoir terwijl hij een van de hondjes vastklampt.

Het is onduidelijk of de dieven wisten dat de honden van Gaga waren. Er is echter veel vraag naar Franse buldoggen, die -met stamboom-  wel tot 10.000 dollar kunnen kosten.

Lady Gaga zelf, 34, zou radeloos zijn over het incident. Ze biedt een beloning van $ 500.000 aan voor de terugkeer van Koji en Gustavo 'zonder vragen', meldde TMZ . 

Overigens is het in de VS niet de eerste keer dat er wapens worden gebruikt om honden te stelen, begin januari gebeurde er iets vergelijkbaars in San Francisco, een vrouw raakte haar hond kwijt terwijl ze door drie mannen onder schot werd gehouden, en later mishandeld.

Sommige websites geven inmiddels tips hoe je diefstal van je hond voorkomt, zeker van je Franse buldog.

Bij de foto: Asia, de hond die niet gestolen is op een eerder moment, foto Pinterest