• Politie op zoek naar 2 weken oude pups
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Politie op zoek naar 2 weken oude pups

ven, 05/01/2020 - 18:07

"Fokker" doet pups na 2 weken uit huis...

De politie is op zoek naar 6 heel jonge –vermoedelijk Amerikaanse Bulldog- pups. De dierenpolitie heeft eerder deze week na een tip twee veel te jonge pups opgespoord om ze weer terug te brengen bij de moeder. De pups waren nog geen twee weken oud.

De twee pups bleken afkomstig uit een nest van 8 pups. De eigenaar van de pups is door de politie bezocht en proces-verbaal is opgemaakt. De moederhond en pups zijn in beslag genomen en krijgen de verzorging die zij nodig hebben.  De eigenaar liet aan de politie weten geen idee te hebben waar de overige zes pups naartoe waren gegaan.

Daarom vraagt de politie hulp bij het opsporen van de twee weken oude dieren. Wier een pup uit dit nest in zijn bezit heeft, of de mensen kent die een dergelijk jonge pup hebben gehaald, kunnen bellen met 144 Red een Dier of met meldt Misdaad anoniem, via 0800-7000. De pups moeten zo snel mogelijk weer terug naar de moeder.

Het vroegtijdig weghalen van pups uit een nest is verboden. De wettelijke leeftijd hiervoor is minimaal 7 weken, maar beter nog is minimaal 8 weken. Als de pups te vroeg uit het nest worden gehaald, kunnen meerdere gedragsproblemen ontstaan zoals voedselagressie, aandacht zoeken, vernielzucht, overmatig blaffen etc.

Foto's: Facebook Meldpunt 144