• Inbrekers nemen 6 jonge pups mee en verwonden moeder
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Inbrekers nemen 6 jonge pups mee en verwonden moeder

dim, 07/21/2019 - 16:15

Bijzonder wrede inbrekers hebben bij een inbraak zeven zeer jonge pups gestolen in Manchester (VK). De moederhond werd met een machete, een groot hames, in het gezicht gehakt. Alle zes puppies uit den flat in het noorden van Manchester zijn een aantal uren later -gelukkig- teruggevonden in een huis bij Moston.

Het jonge nest zou kunnen sterven als ze niet herenigd worden met hun moeder, zo liet de politie eerder weten. Gelukkig kon de politie al snel ander nieuws brengen: "De pups zijn allemaal veilig en wel, en zijn herenigd met hun moeder, Zena, die absoluut blij was om hen te zien.Het team heeft een enorme inspanning geleverd om de puppy's met hun moeder te herenigen voordat het ergste gebeurde, maar ons onderzoek is daar nog niet afgelopen en we willen graag iedereen spreken die ons kan helpen."

Het onderzoek naar de inbraak in een flat op Fernclough Road in Harpurhey duurt voort en rechercheurs willen graag iedereen spreken met informatie die kan helpen.

De pups werden gisteren (zaterdag) om ongeveer 09:30 gegrepen toen twee mannen een man in een flat in het noorden van Manchester binnendrongen.

De pups werden in de draagtassen gedaan en toen hun moeder hen probeerde te verdedigen, werd ze in het gezicht geslagen met het hakmes,  aldus de politieverklaring.

Een man op het adres in Fernclough Road, Harpurhey, werd ook aangevallen.

De politie noemt de inbraak bijzonder brutaal, en woordvoerder Nick Kershaw voegde toe dat de overtreders "absoluut geen acht hadden geslagen op de veiligheid van iemand, mens of dier".

De overvallers namen ook contanten, sleutels en een telefoon mee. Ze hadden allebei een donkere huidskleur, zijn vermoedelijk circa 20 jaar, slank gebouwd en droegen donkere kleding met capuchons.

In Engeland worden steeds vaker honden gestolen. Onduidelijk is of de gestolen dieren voor hondengevechten of voor illegale fok worden gebruikt. Van deze daders ontbreekt nog elk spoor.