Wereldkampioenschap DogDance dit weekeinde in Nederland | Dogzine

Wereldkampioenschap DogDance dit weekeinde in Nederland

deel poster

Voor wie komend weekeinde nog geen plannen heeft, maar wel iets met honden wil, is het beslist een aanrader om in de richting van Ruinerwold te gaan. Daar vindt vanaf vrijdag tot en met zondag het Wereldkampioenschap Dogdance plaats.

Dogdance is nog een relatief nieuwe loot aan de stam van de hondensport. Wat is het precies. Nu, dit zegt de Raad van Beheer: “Dog dance is precies wat de naam al doet vermoeden: dansen met je hond. Of in elk geval samen met je hond bewegingen maken die doen denken aan dansen. Het feit dat dit meestal op muziek gebeurt, draagt bij aan de beleving dat er daadwerkelijk gedanst wordt. Want natuurlijk is de hond niet aan het dansen maar volgt hij braaf, en als het goed is met veel plezier, de aanwijzingen van zijn baas op.”

DogDance, of Musical (canine) freestyle, komt oorspronkelijk uit Amerika, medio 1989, maar binnen drie jaar ging het de wereld over, onder andere naar Nederland.  Het belangrijkste verbindende element van alle deelnemers  was een interesse in meer creatieve gehoorzaamheiddemonstraties en hondentraining .

De eerste officiële muzikale freestyle groep, Musical Canine Sports International , werd opgericht in British Columbia , Canada, in 1991. Al snel volgden andere groepen in de Verenigde Staten en Engeland. Elke regio begon zijn eigen stijl te ontwikkelen, waarbij veel Amerikaanse groepen zich vooral op meer showachtige elementen met kostuums richtten, Engelse groepen concentreerden zich meer op hielwerk en op de hond.

Op vrijdag is in Ruinerwold het heelwork te zien, op zaterdag volgt dan de freestyle. De finales vinden op zondag plaats. Op vrijdag en zaterdag is het van 09.00 tot 17.00 uur, op zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Het is de derde keer dat de Wereldkampioenschappen onder FCI-vlag worden gehouden. Of de kampioenschappen ook in 2019 worden gehouden is nog onbekend.


 


Bij de video: de WK vorig jaar in Leipzig

Wellicht ook interessant

deel poster

Wereldkampioenschap DogDance dit weekeinde in Nederland

Voor wie komend weekeinde nog geen plannen heeft, maar wel iets met honden wil, is het beslist een aanrader om in de richting van Ruinerwold te gaan.