• Teckelhoudster Woerden biedt honden nu aan om ze uit handen NVWA te houden

Teckelhoudster Woerden biedt honden nu aan om ze uit handen NVWA te houden

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Teckelhoudster Woerden biedt honden nu aan om ze uit handen NVWA te houden

wo, 07/04/2018 - 13:48

De fokster van “De Vliegende Kiep” is op zoek naar opvangadressen voor de overgebleven 100 teckels. Volgens een zojuist op Facebook verschenen bericht om de dieren een “heel nare periode in de opslagkennels van de NVWA” te besparen. De “lieve oudjes” zouden ook niet in de kennel gehuisvest moeten worden. Volgens de oproep hebben “diverse overheidsinstanties” de fokkers verboden nog (zoveel) dieren in huis te houden. En de dieren hebben dus geen mogelijkheden daar tot een aangename oude dag. In een ander bericht vraagt de kennelhoudster om foto’s van de manier waarop de NVWA de honden op 16 juni heeft meegenomen.

Het is een opvallende wending in de zaak, nu de NVWA gisteren liet weten dat ook de laatste ca. honderd honden in Woerden in niet passende huisvesting leefden. Of, zoals een medewerker tegenover het AD verklaarde, “in de stank”.

Inmiddels is de onrust over de situatie rondom de Woerdense kennel ook internationaal geworden. Dogzine is door meerdere foksters uit met name Rusland benaderd met de vraag hoe ze hun honden, die eerder aan "De Vliegende Kiep" verkocht zijn, weer terug kunnen krijgen. De honden zijn in goed vertrouwen naar Nederland gekomen, maar ook in Rusland is men geschrokken van alle berichtgeving over de slechte huisvestingsomstandigheden. Er wordt overwogen om hier in Nederland een advocaat in te schakelen om de dieren desnoods via de rechter terug te krijgen.

De NVWA was niet bereikbaar voor commentaar

 

facebook