• Politie ook in actie tegen verenigingen die honden mishandelen

Politie ook in actie tegen verenigingen die honden mishandelen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Politie ook in actie tegen verenigingen die honden mishandelen

vr, 03/20/2020 - 11:22

Geen zaken meer met verenigingen die honden mishandelen

[update 29-4] De politie heeft inderdaad strafrechtelijke feiten geconstateerd, en gaat deze nader onderzoeken en zo mogelijk (laten) vervolgen.

Niet alleen de vereniging KNPV, ook de politie zelf onderneemt actie n.a.v. de uitzending van Undercover in Nederland. Dat zegt de politie op haar website.  “Deze beelden zijn schokkend om te zien. De politie benadrukt dat deze vereniging geen onderdeel is van de politieorganisatie en dat de politie ernaar streeft alleen zaken te doen met mensen die honden op diervriendelijke wijze africhten. Wij gaan de beelden bekijken en bij eventuele strafbare feiten wordt actie ondernomen.”

De politie maakt gebruik van honden die door verenigingen onder de KNPV zijn getraind, omdat ze zelf geen pups opleiden. Zo koopt de politie jaarlijks circa zestig jonge afgerichte honden van particuliere africhters.

“De politie heeft al in 2017 per brief het hoofdbestuur van de KNPV kenbaar gemaakt dat stroomgebruik bij het africhten ongewenst is. De politie vindt het schokkend om te zien hoe sommige africhters met de honden omgaan en doet sinds enige jaren bij voorkeur zaken met mensen, die honden op een diervriendelijke wijze africhten. Ook stelt de politie zich op het standpunt geen honden af te nemen die met stroom zijn afgericht. Als bekend is dat een africhter dieren mishandelt, dan zal de politie bij deze africhter geen honden meer afnemen. Als uit de beelden uit het programma van Alberto Stegeman herleidbaar wordt om welke africhters het gaat, dan zal de politie hier geen zaken meer mee doen.”

Ook laat de politie weten dat de KNPV, ook al lijkt het door de naam anders, geen onderdeel van de politie is.

Foto: Amerikaanse stockfoto