• Misvormde hond vindt thuis na vijf jaar

Misvormde hond vindt thuis na vijf jaar

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Misvormde hond vindt thuis na vijf jaar

ma, 04/30/2018 - 19:29

Soms komt het allemaal goed. Na vijf jaar achterin een tuin in Austin, Texas geleefd te hebben, zonder ook maar een mand om in te slapen, heeft Beaux Tox, een labrador, nu eindelijk zijn gouden mand gevonden. Op zich een redelijk dertien-in-een-dozijn-verhaal, ware het niet dat de hond een ernstige misvorming heeft aan het gezicht, de reden dat hij in de achtertuin terecht kwam. Volgens kenners is zijn sterk vervormde schedel het gevolg van het verkeerd liggen in de baarmoeder bij zes andere pups, waardoor zijn stop onvoldoende kon uitgroeien en zijn oogkassen heel dicht op elkaar zitten.

Met het gedrag of de gezondheid van de hond is niks aan de hand, maar de fokkers bleven lang met de mismaakte hond zitten. Uiteindelijk ging hij naar zijn eerste eigenaar, maar die stopte de hond in de achtertuin “omdat de katten hem niet mochten”.

Tussentijds waren er wel enkele mensen die Beaux Tox wilde opvangen, maar omdat de hond nooit enige training had gehad en geen enkele ervaring met leven in huis, kwam hij meestal snel weer terug naar de achtertuin.

Uiteindelijk, nadat de foto van Beaux Tox ergens op internet verscheen, wilde een Amerikaanse de hond een definitief thuis geven. Ze haalde de hond op, om vervolgens te merken dat Beaux Tox zware hartworm had en slechts 50% kans om te overleven. Zeker omdat de conditie van de hond door zijn jarenlange verwaarlozing sterk verminderd was, en een operatie op dat moment niet mogelijk.

Gelukkig lukte het de Labrador om, met intensieve behandeling, de hartworm te overwinnen, en woont hij samen met Jamie Hulit en een 13 jaar oude andere labrador. Het gaat daar prima, al lijkt de hond het binnenleven zo omarmd te hebben dat hij eigenlijk liever niet meer naar buiten gaat.

Voor de liefhebbers, de avonturen van Beaux Tox zijn te volgen via Facebook